Social

#tratament celule stem #celule stem #compatibilitate #transplant #stocare gratuita

Program national de stocare gratuita a celulelor stem

Compania Cyro-Save ofera stocare gratuita a celulelor stem, care pot ajuta in cazul in care unul dintre membrii familiei nou-nascutului (frate, sora, mama sau tata) a fost diagnosticat cu o boala care poate fi tratata cu aceste celule stem.

"Acest program ofera posibilitatea de a stoca la nastere celule stem, recoltate din sangele si tesutul cordonului ombilical. Pentru a fi admis in program, trebuie ca un membru al familiei (frate, sora, mama, tata) al nou-nascutului sa fie deja diagnosticat cu o boala ce poate fi tratata cu celule stem in mod oficial si sa fi contactat un medic specialist oncolog/hematolog care sa fie de acord sa completeze formularul de recomandare a tratamentului.

Dupa admiterea in program, tot serviciul este oferit gratuit de Cryo-Save", a declarat Roxana Macri, general manager al firmei Cyro-Save.

Roxana Macri a precizat, de asemenea, ca acest program include si analizele specifice HLA din proba pentru a se vedea daca exista compatibilitate cu pacientul, dar si coordonarea si transportul probei de la banca Cryo-Save din Belgia la spitalul unde se va desfasura transplantul.

Sursa foto: copilul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea