Social

#vremea vara 2017 #prognoza meteo vara 2017 #seceta #vara #canicula #vreme

Prognoza meteo pentru vara 2017. Seceta si canicula pun stapanire pe Romania

Desi am avut parte de o primavara cu vreme ploioasa si furtuni, vara se anunta a fi secetoasa si caniculara, in special in lunile iulie si august. Potrivit meteorologilor, Romania se va confrunta cu multiple valuri de canicula si seceta in aceste doua luni.

Romania urmeaza sa fie lovita de multiple valuri de caldura si temperaturi extreme, potrivit AccuWeather. Aceste valuri de caldura periculoase sunt asteptate in lunile iulie si august, iar mediile de peste 32 de grade Celsius vor deveni comune in Italia si Balcani.

Perioadele caniculare ar putea sa se intinda timp de sapte zile consecutive sau chiar mai mult. Mai mult, seceta se va prelungi si in toamna, avand un impact puternic asupra agriculturii.

"In timpul celor mai intense valuri de caldura, am putea sa inregistram noi temperaturi record", a declarat expertul meteorolog Alan Reppert de la AccuWeather, potrivit stirileprotv.ro.

De asemenea, printre cele mai expuse tari la canicula se numara Macedonia, Bulgaria, Ungaria si Romania.

"Smogul si calitatea proasta a aerului vor reprezenta alte probleme pentru aceste regiuni", a completat meteorologul Tyler Roys.

In acelasi timp, furtuni puternice se vor abate asupra Frantei, Germaniei si Poloniei. Intre timp, britanicii si irlandezi vor avea parte de o vara extrem de scurta, iar furtunile vor cuprinde tari precum Franta, Germania, Polonia si Cehia, potrivit libertatea.ro.

"In timpul celor mai intense valuri de caldura, am putea sa inregistram noi temperaturi record", a mai adaugat Alan Reppert.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea