Social

#vremea doua saptamani #prognoza meteo #vremea #starea vremii

Prognoza meteo pentru doua saptamani! ANM anunta raciri ale vremii si ploi la inceput de noiembrie

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Potrivit ANM, in perioada 25 octombrie – 7 noiembrie vremea se va raci treptat in toata tara. Dupa data de 4 noiembrie sunt asteptate ploi in cea mai mare parte a tarii.

Iata cum va fi vremea in perioada 25 octombrie – 7 noiembrie, pe regiuni. Potrivit prognozei ANM.  

BANAT

In intervalul 25-28 octombrie, valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, cu o medie a maximelor in jurul a 14 grade si a minimelor de 2...3 grade. Apoi vremea se va incalzi treptat, urmand sa devina calda in intervalul 1 – 4 noiembrie, cand se vor atinge, in medie, temperaturi maxime de 19...20 de grade si minime de 8...10 grade. Racirea estimata pentru a doua parte a celei de-a doua saptamani va conduce pe 7 noiembrie la o medie a maximelor termice de 12 grade si a minimelor de 4 grade, valori normale pentru inceputul lunii noiembrie in aceasta regiune. In prima saptamana vremea va fi predominant frumoasa, iar in cea de-a doua se estimeaza zilnic ploi, local moderate cantitativ in intervalul 4-6 noiembrie.

CRISANA

In intervalul 25-29 octombrie, valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, cu o medie a maximelor in jurul a 14 grade si a minimelor de 1...2 grade. Apoi vremea se va incalzi treptat, urmand sa devina calda in intervalul 1 – 3 noiembrie, cand se vor atinge, in medie, temperaturi maxime de 18...19 grade si minime de 7...9 grade. Racirea estimata pentru a doua parte a celei de-a doua saptamani va conduce pe 7 noiembrie la o medie a maximelor termice de 11 grade si a minimelor de 4 grade, valori normale pentru inceputul lunii noiembrie in aceasta regiune. In prima saptamana vremea va fi predominant frumoasa, iar in cea de-a doua se estimeaza zilnic ploi, care pot fi moderate cantitativ in intervalul 2-5 noiembrie.

TRANSILVANIA

Vremea rece se va mentine pana pe 30 octombrie, fiind caracterizata de temperaturi maxime, in medie de 11...14 grade si de minime a caror medie se va situa usor sub pragul de inghet. Apoi vremea se va incalzi, devenind calda pentru aceasta perioada in intervalul 1-4 noiembrie, cu o medie a maximelor termice de 17...18 grade si a minimelor de 5...7 grade. Incepand din 5 noiembrie, procesul de racire va determina la sfarsitul celei de-a doua saptamani, in medie, temperaturi maxime de 10...11 grade si minime de 2...3 grade, valori apropiate de cele normale in aceasta regiune in prima decada a lunii noiembrie. In prima saptamana vremea va fi predominant frumoasa, iar in cea de-a doua probabilitatea pentru ploi in general slabe va fi mai ridicata in intervalul 4-7 noiembrie.

MARAMURES

Vremea usor mai rece decat in mod obisnuit mai ales noaptea se va mentine pana pe 30 octombrie, fiind caracterizata de temperaturi maxime, in medie de 13...15 grade si de minime a caror medie se va situa intre 0 si 2 grade. Apoi vremea se va incalzi, devenind calda pentru aceasta perioada in intervalul 1-4 noiembrie, cu o medie a maximelor termice de 16...18 grade si a minimelor de 6...8 grade. Incepand din 5 noiembrie, procesul de racire va determina la sfarsitul celei de-a doua saptamani, in medie, temperaturi maxime de 10...11 grade si minime de 3...4 grade, valori apropiate de cele normale in aceasta regiune in prima decada a lunii noiembrie. In prima saptamana vremea va fi predominant frumoasa, iar in cea de-a doua probabilitatea pentru ploi in general slabe va fi mai ridicata in intervalul 2-6 noiembrie.

MOLDOVA

Vremea usor mai rece decat in mod obisnuit mai ales noaptea se va mentine pana pe 30 octombrie, fiind caracterizata de temperaturi maxime, in medie de 11...14 grade si de minime a caror medie se va situa intre 1 si 3 grade. Apoi vremea se va incalzi, devenind calda pentru aceasta perioada in intervalul 1-4 noiembrie, cu o medie a maximelor termice de 16...18 grade si a minimelor de 6...9 grade. Incepand din 5 noiembrie, procesul de racire va determina la sfarsitul celei de-a doua saptamani, in medie, temperaturi maxime de 11...12 grade si minime de 4...5 grade, valori apropiate de cele normale in aceasta regiune in prima decada a lunii noiembrie. Regimul pluviometric se va mentine deficitar chiar si in cea de-a doua saptamana, cand probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai ridicata doar in intervalul 4-7 noiembrie.

DOBROGEA

In primele 5 zile ale primei saptamani, valorile termice se vor situa sub mediile multianuale la nivelul acestei regiuni, respectiv media maximelor va fi de 11....14 grade si a minimelor de 5...7 grade. Vremea va deveni usor mai calda decat in mod obisnuit in intervalul 1–5 noiembrie, cand sunt estimate maxime de 15....17 grade si minime de 9...11 grade. Ulterior se va produce o racire, astfel incat pe 7 noiembrie, in medie vor fi temperaturile maxime de 13...14 grade si minime de 7...8 grade, valori apropiate de normele climatologice ale inceputului lunii noiembrie. Regimul pluviometric se va mentine deficitar pe parcursul celor doua saptamani, iar probabilitatea pentru ploi slabe va fi ceva mai ridicata doar in intervalul 4-7 noiembrie.

MUNTENIA

Vremea mai rece decat in mod obisnuit mai ales noaptea se va mentine pana pe 30 octombrie, fiind caracterizata de temperaturi maxime, in medie de 12...14 grade si de minime a caror medie se va situa intre 1 si 3 grade. Apoi, in intervalul 1-4 noiembrie, vremea va deveni calda raportat la normele climatologice ale acestei regiuni, cu o medie a maximelor termice de 17...19 grade si a minimelor de 7...9 grade. Incepand din 5 noiembrie, procesul de racire va determina la sfarsitul celei de-a doua saptamani, in medie, temperaturi maxime de 13...14 grade si minime de 5...6 grade, valori apropiate de cele normale in prima decada a lunii noiembrie. Probabilitatea pentru ploi slabe la nivel local va fi mai ridicata doar in intervalul 4-7 noiembrie, iar in restul zilelor celor doua saptamani vor fi doar cu totul izolat burnite.

OLTENIA

In intervalul 25-30 octombrie, valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, cu o medie a maximelor de 12...14 grade si a minimelor de 2...4 grade. Apoi vremea se va incalzi treptat, urmand sa devina utor mai calda calda decat in mod obisnuit in intervalul 2 – 4 noiembrie, cand se vor atinge, in medie, temperaturi maxime de 17...18 grade si minime de 7...9 grade. Racirea estimata pentru a doua parte a celei de-a doua saptamani va conduce pe 7 noiembrie la o medie a maximelor termice de 12...13 grade si a minimelor de 4...5 grade, valori normale pentru inceputul lunii noiembrie in aceasta regiune. In prima saptamana numai cu totul izolat si trecator va ploua slab, iar in cea de-a doua probabilitatea pentru ploi slabe va fi ceva mai ridicata in intervalul 3-7 noiembrie.

LA MUNTE

Dupa 25-29 octombrie, in care temperaturile maxime vor fi, in medie, de 6...8 grade, vremea se va incalzi usor, iar media temperaturilor maxime pentru intreaga zona montana va atinge 10...11 grade in intervalul 30 octombrie-2 noiembrie. Ulterior se estimeaza o scadere treptata a valorilor termice diurne astfel incat pe 7 noiembrie media maximelor va ajunge la 4...5 grade. Media temperaturilor minime va fi usor negativa, intre -3 si -1 grad, in intervalul 25-28 octombrie si pe 7 noiembrie, iar in celelalte nopti ale celor doua saptamani va avea valori de 1...4 grade. In prima saptamana vremea va fi predominant frumoasa, iar in cea de-a doua se estimeaza zilnic precipitatii mai ales ploi, local moderate cantitativ in intervalul 4-7 noiembrie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea