Social

#prognoza meteo #temperaturi #starea vremii

Prognoza meteo pe doua saptamani! Ce temperaturi ne asteapta in perioada 10-23 mai

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Potrivit ANM, in urmatoarea perioada, vremea se va incalzi usor in majoritatea tarii, temperaturile ajungand la valorile normale perioadei, cu mici fluctuatii. Noptile se vor mentine insa racoroase.

 

Iata, asadar, cum va fi vremea in fiecare regiune a tarii si care sunt sansele de precipitatii, pentru intervalul 10-23 mai:

Banat

Vremea, calda in primele zile ale intervalului de prognoza, cand se vor inregistra maxime termice, in medie, de 25...27 de grade, se va racori ulterior, astfel incat, in jurul datei de 13 mai, media regionala a temperaturilor maxime va fi de 20 de grade. Va urma un proces de incalzire, iar intre 15 si 23 mai valorile termice diurne se vor situa intre 22 si 25 de grade, caracterizand un regim termic normal pentru aceasta perioada. Noptile vor fi racoroase la inceputul intervalului, cand media minimelor nocturne va fi de aproximativ 7 grade, apoi valorile termice vor fi in crestere spre 10...12 grade inintervalul 12 – 23 mai.

Probabilitatea de ploaie va fi in crestere incepand cu data de 12 mai, dar averse mai insemnate cantiativ si pe arii mai extinse se vor semnala cu precadere in jurul datelor de 12 si 13 mai, precum si in intrevalul 17 – 19 mai.

Crisana

Vremea va fi deosebit de calda la inceputul primei saptamani a intervalului de prognoza, cand se vor inregistra medii ale temperaturilor maxime de 25...27 de grade, apoi se va racori si, pe 13 si 14 mai, media regionala a maximelor diurne va fi de aproximativ 19 grade. Va urma o incalzire a vremii, iar intre 15 si 23 mai se vor inregistra, in medie, valori de 22...24 de grade, caracterizand o vreme apropiata de normal din punct de vedere termic, pentru aceasta perioada. Regimul termic nocturn va fi caracterizat de temperaturi in crestere in primele nopti, de la 5....6 grade la inceput, spre 11 grade pe 13 mai. Ulterior, valorile termice minime vor avea usoare variatii, dar se vor incadra, in general, intre 10 si 12 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicata in intervalul 12 – 23 mai, dar in jurul datelor de 13 si 18 mai ploile se vor semnala pe arii extinse si pot fi mai importante cantitativ.

Transilvania

Intervalul de prognoza va debuta cu o vreme calda, astfel incat media regionala a temperaturilor maxime va fi de 22...23 de grade in primele trei zile ale saptamanii. Pe 13 mai vremea se va racori, media maximleri va fi de 17 grade, dupa care se va incalzi treptat si, in intervalul 15 – 23 mai, se vor inregistra valori termice diurne cuprinse, in general, intre 21 si 23 de grade. Temperaturile nocturne vor fi in crestere la inceputul intervalului, de la 2 grade in prima noapte, spre 6...8 grade intre 12 si 15 mai, iar in intervalul 16 – 23 mai se vor inregistra minime nocturne de 8....10 grade.

Incepand cu data de 12 mai se vor semnala ploi in fiecare zi a intervalului de prognoza, dar pe 12 si 13 mai, precum si intre 17 si 20 mai, acestea pot fi pe arii mai extinse si mai importante cantitativ.

Maramures

Vremea va fi deosebit de calda in primele zile, cand se vor inregistra maxime diurne de 23...25 de grade, in medie, apoi se va raci si, pe 13 si 14 mai, media temperaturilor diurne va fi de 18 grade. Va urma un proces de incalzire, astfel incat, intre 15 si 23 mai, regimul termic diurn va fi caracterizat prin valori situate intre 20 si 24 de grade, cele mai ridicate fiind de asteptat in jurul datei de 17 mai si, din nou, spre sfarsitul intervalului. Temperaturile nocturne vor fi in crestere la inceputul intervalului de prognoza, de la 4 grade in prima noapte, spre 10 grade pe 13 mai, iar apoi se vor situa, in general, intre 9 si 11 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicata incepand cu data de 12 mai, dar averse ma i insemnate cantiativ si pe arii mai extinse se pot consemna cu precadere in jurul datelor de 13 si 19 mai.

Moldova

In primele doua zile vremea se va incalzi, iar media temperaturilor maxime se va situa in jurul valorii de 22 de grade. Pana in data de 13 mai valorile termice vor fi in scadere cu 5...6 grade, apoi vor creste din nou, astfel incat, la sfarsitul primei saptamani a intervalului de prognoza si la inceputul celei de a doua, temperaturile maxime vor atinge, in medie, 24...25 de grade. In zilele care vor urma, regimul termic diurn se va mentine constant, caracterizand o vreme apropiata de normal din punct de vedere termic. Temperaturile minime vor fi in crestere pana in jurul datei de 17 mai, cand se vor situa, in medie, in jurul a 12 grade, valoare ce va caracteriza regimul termic nocturn pana la finalul intervalului de prognoza.

Ploi slabe, pe arii restranse, se pot semnala aproape in fiecare zi, incepand cu data de 12 mai.

Dobrogea

In prima saptamana maximele termice vor avea variatii de la o zi la alta. Cele mai racoroase zile vor fi in 12 si 13 mai, cand media lor se va situa in jurul valorii de 17 grade, iar cea mai calda zi va fi in 15 mai, cand media va atinge 23...24 de grade. In cea de a doua saptamana nu vor fi variatii termice semnificative. Media temperaturilor minime va fi in crestere de la 7...8 grade in prima dimineata, pana in jurul a 14 grade in data de 17 mai, apoi nu se va modifica semnificativ.

Ploi slabe se vor semnala, pe arii restranse, in primele doua zile ale intervalului de prognoza, iar in rest probabilitatea de ploaie va fi redusa.

Muntenia

La inceputul intervalului, valorile termice diurne vor fi in crestere usoara, pana la medii in jurul a 22 de grade. La mijlocul primei saptamani, maximele termice vor marca o scadere spre valori medii de 19 grade. Apoi, dupa data de 14 mai, temperaturile maxime vor fi din nou in crestere treptata pana la valori, in medie, de 25...26 de grade, iar pana spre sfarsitul intervalului vor mai fi usoare variatii, dar media regionala nu va cobori sub 24 de grade. Media temperaturilor minime va fi in crestere de la 5...6 grade in prima dimineata, pana in jurul a 12 grade la inceputul celei de-a doua saptamani. Ulterior, variatiile termice nocturne nu vor fi semnificative.

Averse, in general slabe cantitativ, se vor putea semnala aproape in fiecare zi, incepand cu data de 12 mai.

Oltenia

In primele doua zile ale intervalului, temperaturile diurne vor fi in crestere usoara, pana la valori medii in jurul a 23 de grade. Apoi, in data de 13 mai, maximele termice vor marca o scadere spre medii de 19...20 de grade. In a doua jumatate a primei saptamani, temperaturile maxime vor fi din nou in crestere treptata spre valori, in medie, de 25...26 de grade, iar pana spre sfarsitul intervalului vor mai fi usoare variatii si media regionala a temperaturilor maxime se va situa in jurul a 24 de grade. Temperaturile minime vor avea tendinta de crestere de la valori medii de 6...7 grade in prima dimineata, pana la aproximativ 12 grade, la inceputul celei de-a doua saptamani. Ulterior, variatiile termice nocturne nu vor fi semnificative, iar media acestora va fi de 11...13 grade.

Probabilitatea pentru averse, posibil mai insemnate cantitativ, va fi mai mare in zilele de 12 si 13 mai si in jurul datei de 18 mai.

La munte

 Intervalul va debuta cu temperaturi diurne in crestere, pana la valori medii de 15 grade. In intervalul 11-13 mai, temperaturile maxime vor marca o scadere, spre 9...10 grade, in medie. Dupa data de 14 mai, valorile maxime vor creste si, pana la sfarsitul intervalului, desi vor mai fi usoare variatii, media acestora se va mentine la 13...15 grade. Temperaturile minime vor avea variatii pe parcursul celor doua saptamani, iar media acestora se va situa intre 3 si 7 grade, cele mai ridicate valori urmand a se inregistra in intervalul 16-19 mai.

Probabilitatea pentru averse, posibil insemnate cantitativ, se va mentine ridicata dupa data de 12 mai. Pe crestele montane inalte vor mai fi posibile precipitatii mixte.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea