Social

Profesorii, salarii mai mari cu 1,6 milioane

Vesti bune pentru cadrele didactice din cadou .

Ministrul a declarat astazi ca profesorii vor avea o crestere de salarii mai mare decat toate celelalte sectoare bugetare, considerand ca “un mod de a respecta salariatii este de a le da salariu si nu tichete cadou”. Declaratia vine dupa ce, ieri, acelasi ministru afirmase ca ia in considerare varianta de a incorpora tichetele cadou in drepturile salariale, astfel incat acestea sa le foloseasca angajatilor atunci cand vor sa ia credite.

In urma cu doua zile Guvernul stabilise printr-o ordonanta de urgenta ca autoritatile si institutiile publice nu mai au voie sa acorde angajatilor tichete cadou. Aceasta decizie a provocat nemultumirea sindicalistilor din domeniul de stat , care au si inceput sa ameninte cu greve. O parte chiar au transformat in fapte amenintarile. Astfel, cadrele didactice din invatamantul preuniversitar din Capitala afiliate Federatiei Educatiei Nationale, Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant si Federatiei "Spiru Haret" au intrat astazi in greva japoneza, in semn de protest fata de decizia Guvernului de a suspenda acordarea tichetelor cadou.

De asemenea, Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie ( FNSA ) a cerut ieri Guvernului sa abroge articolul care prevede interzicerea acordarii tichetelor cadou angajatilor din institutiile publice, apreciind ca acesta incalca principiul descentralizarii financiare si administrative.

Tichetele cadou reprezinta un bonus valoric de care salariatii au beneficiat pana in prezent la evenimente importante, precum Sarbatorile de Pasti si de Craciun, ca o recompensa sau motivare suplimentara salariului. Valoarea unui tichet cadou este de 10 lei sau multiplu de 10, dar nu mai mult de 50 lei.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea