Social

#pensie #profesori universitari #profesori pensionari

Profesorii ies la pensie doar la final de an universitar

Profesorii care au implinit 65 de ani se pot pensiona doar la sfarsitul anului universitar, dupa ce deputatii au adoptat , luni, un proiect de lege in acest sens.

Potrivit iniatorilor legii, deputatii Mircea Giurgiu - independent, Tudor Ciuhodaru - progresist, Amet Aledin - minoritatile nationale si Petru Movila - democrat-liberal, in acest fel se poate evita un blocaj in sistemul de educatie.

Proiectul a fost adoptat tacit de Camera Deputatilor , in contextul in care termenul pentru dezbatere si vot final, stabilit pentru 19 februarie, a fost depasit. Proiectul de lege trebuie sa treaca si de Senat, care este for decizional.

Cativa deputati social-democrati au semnat, luni, listele de prezenta la Camera Deputatilor cu mentiunea "protest parlamentar". De asemenea, alti au asistat la lucrarile in plen de la balconul salii de sedinta. Sedinta a fost monitorizata, din partea liberalilor, de vicepresedintele PNL Eugen Nicolaescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea