Social

#subventie #profesori #carte

Profesorii cu varsta de peste 35 de ani ar putea ramane fara subventia pentru carti

Cadrele didactice cu varsta de peste 35 de ani ar putea sa nu mai primeasca cei 100 de euro pe care ii primeau annual pentru achizitionarea materialelor didactice, anunta Realitatea TV. Aceasta masura s-ar putea datora faptului ca bugetul Ministerului educatiei nu ar mai putea acoperi aceste cheltuieli.

Informatia este sustinuta de reprezentantii Federatiei Educatiei Nationale care afirma ca in bugetul ministerului de profil nu ar mai exista fonduri suficiente pentru acordarea acestor stimulente , de pe lista masurilor care ar putea fi taiate in acest an cadrelor didactice parandu-se ca ar face parte si primele de merit.

Reactia sindicalistilor mentioneaza faptul ca aceasta masura poate fi considerata discriminatorie si ar putea fi sanctionata. Ei mentioneaza faptul ca sumele prevazute pentru cumpararea de carti si s-au dat profesorilor indiferent de varsta din septembrie 2007.

In plus, ei mentioneaza faptul ca diferentele salariale intre profesorii debutanti si cei cu experienta sunt mici si ambele categorii de cadre didactice au nevoie de banii acordati pentru carti. De asemenea este precizat si faptul ca aceasta masura va afecta si editurile de carte scolara, care supravietuiesc si datorita subventiei pentru profesori.

In replica, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a anuntat ca va consulta partenerii sociali in legatura cu aceste probleme.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea