Social

# predare online #pierdere locuri de munca #profesori #refuz

Profesorii care refuza sa predea online risca sa-si piarda locul de munca

Profesorii care refuza sa predea online isi pot pierde locul de munca, precizeaza Inspectoratul Scolar din Municipiul Bucuresti, care a anuntat ca va incepe controalele in unitatile de invatamant.

 

Anuntul facut de Inspectoratul Scolar Bucuresti a dus la un val de restrictii reactii in randul profesorilor si al parintilor din intreaga tara. 

Sindicatele din invatamant admit ca exista dascali care nu vor sa predea online. Acestea spun insa ca sunt cazuri izolate care, sunt ingrijorate ca filmari inregistrate de copii ar ajunge pe internet. 

”Nu putem generaliza sub nicio forma, dar cred ca putem pleca de la variantele extreme ca nu-i ascultam pe oameni si luam masuri impotriva lor, inclusiv ideea desfacerii contractelor de munca. Exista o teama, o teama absolut justificata, pentru ca apare o anumita confuzie intre ceea ce inseamna predarea online si interdictia inregistrarii, multiplicarii si distribuirii continuturilor orelor care sunt predate online.”, a declarat Marius Nistor, sindicat invatamant, potrivit stirileprotv.ro.

Comisia de disciplina va analiza fiecare situatie in parte, pentru a afla de ce refuza profesorii sa tina lectii si in sistem online.

Acestia pot fi sanctionati cu un avertisment, diminuarea salariului sau chiar desfacerea contractului de munca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea