Social

#salariu #norma #profesori #ecaterina andronescu

Profesorii, amenintati de reducerea normei

Dupa ce au rasuflat usurati la decizia ca sporurile nu le vor fi afectate, profesorii sunt acum din nou amenintati. Reducerea numarului de ore le-ar putea afecta salariul si postul.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu i-a asigurat pe profesori ca isi vor primi sporurile care ar fi fost amenintate de proiectul de ordonanta de urgenta. Singura sansa ca salariile sa fie marite cu 33,6%, conform planului, este redresarea economiei.

Noua grija a dascalilor este reducerea numarului de ore saptamanale, de la 38 la 30. Micsorarea numarului de ore ar putea avea ca rezultat reducerea normei didactice si implicit a salariilor, dar si disponibilizari pentru profesori si suplinitori .

"Nu ni se pare normal ca la un liceu de mate-info, in care se fac si cate sapte ore de informatica pe saptamana, sa ramana tot atatea si sa se taie din altele. Cinci ore ar fi suficiente, la scoala, pentru un pasionat de informatica ", a explicat Aurel Cornea, liderul Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, citat de Evenimentul Zilei.

"E inadmisibil ca noi, care suntem "analfabetii Europei" la limbi straine, sa taiem din programa a doua limba straina ", a adaugat el.

Reducerea orelor le da mari batai de cap directoriilor de licee in organizarea schemei anuale de personal. Unor profesori li s-ar putea taia pana la jumate numarul de ore.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea