Social

#profesoara romania #profesoara decorata de regele spaniei #georgeta vanitiu

Profesoara din Romania, decorata de regele Spaniei

O profesoara de 71 de ani din Romania, care a promovat limba si cultura spaniola in tara noastra, intr-o perioada in care autoritatile comuniste intentionau sa le scoata din programa scolara de invatamant preuniversitar , a fost decorata de regele Spaniei , Juan Carlos.

Dascalul Georgeta Vantiu a primit medalia Crucii Ordinului "Isabel la Catolica", pentru contributia semnificativa la infiintarea, in 1990, a Liceului Bilingv "Miguel de Cervantes" la Bucuresti.

Totodata, profesoara a sustinut dezvoltarea tuturor sectiilor bilingve functionale in prezent la Ploiesti, Brasov, la Timisoara, Cluj-Napoca, Oradea, Craiova, Iasi si in comuna Rosu.

"Intreaga viata a doamnei Georgeta Vantiu a fost, de fapt, o batalie pentru promovarea limbii si culturii spaniole", a declarat ambasadorul Spaniei la Bucuresti, Don Estanislao de Grandes Pascual.

Profesoara a primit distinctia la ceremonia de deschidere a celei de-a VIII-a editii a Festivalului National de Teatru Scolar in limba spaniola.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.