Social

Procurorii vor sa modifice Codul penal in cazul furturilor de pe autostrazi

Modificarile se vor axa, cu precadere, pe scoaterea in evidenta a pericolului social, indiferent de marimea prejudiciului creat prin astfel de furturi. Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi , si sefii parchetelor ce au in competenta localitatile tranzitate de autostrazi se vor intalni, pe 26 iulie, pentru a analiza cauzele accidentelor rutiere si necesitatea modificarii Codului penal in privinta furturilor de echipamente. Potrivit unui comunicat de presa remis redactiei de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, intalnirea a fost determinata de evenimentele soldate cu victime omenesti produse in ultima perioada pe drumurile din aceasta categorie. Analiza va fi facuta "din perspectiva instrumentului normativ utilizat de procurori in solutionarea cauzelor penale avand ca obiect infractiunile savarsite in legatura cu autostrazile”. Ministerul Public are atributia si obligatia legala de a analiza cauzele ce genereaza si favorizeaza infractionalitatea, in vederea adoptarii unor masuri de prevenire. Scopul intalnirii de lucru este de a analiza daca actuala legislatie reglementeaza explicit protectia urmatoarelor categorii de bunuri: sisteme de siguranta, cabluri, linii, instalatii de semnalizare, panouri de protectie, semnalizatoare antiorbire si alte componente prin insusirea carora se pune in pericol siguranta traficului auto pe autostrazi. In vederea adoptarii unor masuri concrete, se va analiza necesitatea elaborarii unui proiect de modificare a dispozitiilor Codului penal prin introducerea unui text de lege care sa incrimineze (pe langa insusirea pe nedrept a urmatoarelor categorii de bunuri: componente, sisteme de siguranta, cabluri, linii, instalatii de semnalizare, panouri, garduri etc., montate pe autostrazi si distrugerea acestor sisteme de siguranta rutiera) pericolul grav si iminent al acestei categorii de infractiuni. Modificarile se vor axa, cu precadere, pe scoaterea in evidenta a pericolului social, indiferent de dimensiunile prejudiciului creat. Acest proiect va fi transmis, in cel mai scurt timp, Ministerului Justitiei, ca minister cu initiativa legislativa , in vederea modificarii textului amintit. Propunerea de modificare se va intemeia pe datele statistice comunicate la nivelul intregului Minister Public, precum si pe argumentele rezultate in urma analizei efectuate la fiecare unitate de parchet cu privire la cauzele ce genereaza sau favorizeaza acest gen de infractionalitate, cu consecinte deosebit de grave .
loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Cat de mult iti folosesti puterea de cumparator?

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.