Social

#sorin ovidiu vantu #stenograme #proces

Procurorii, despre stenogramele SOV: "Au fost depuse la dosar pentru caracterizarea inculpatului"

Stenogramele noi aparute in dosarul penal al omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu au fost incluse in ancheta pentru "caracterizarea incultpatului".

Sorin Ovidiu Vantu este anchetat pentru favorizarea infractorului, dupa ce i-a trimis bani fostului partener de afaceri Nicolae Popa in Indonezia si a incercat sa influenteze justitia locala pentru a nu-l extrada pe acesta.

Surse judiciare au declarat pentru Gandul ca noile stenograme care il prezinta pe SOV ca pe un om hotarat sa foloseasca trustul de presa in interes personal acestea au fost depuse la dosar pentru "caracterizarea inculpatului" si pentru a arata "modul de a actiona al acestuia".

Legea de procedura penala nu prevede interdictia de a depune la dosar toate inregistrarile efectuate, fiind la latitudinea procurorului de caz insa sa aprecieze ce este si ce nu este util solutionarii cauzei.

Toate inregistrarile din perioada in care comunicatiile lui SOV au fost ascultate cu mandat trebuie pastrate, deoarece judecatorul ar putea decide admiterea lor ca proba mai tarziu.

Se pare ca nu au fost depuse pana acum toate stenogramele existente. Exista si alte inregistrari dintre omul de afaceri si politicieni din mai multe partide politice in care discutau "strategii politice".

 

SOV, catre Doru Buscu, redactorul-sef Academia Catavencu : "Cui ii place ramane, cui nu-i place pleaca. S-a terminat cu glumele de genul independenta editoriala, sa imi pot face eu smenurile."

SOV, catre Sergiu Toader, presedintele trustului Realitatea-Catavencu : "Eu nu manipulez pe nimeni, oamenii trebuie sa creada ceea ce este: este organizatia lui Vantu si raspunde la comanda lui Vantu."

SOV, catre jurnalistul Bogdan Chirieac: "Mai si ca sa spunem pana la capat, suspendarea (lui Basescu - n.r.) a fost facuta ca urmare a aliantelor pe care le-am construit eu pentru suspendare pentru ca mi-a deschis dosarul cu Banca Agricola."

SOV, catre Cosmin Gusa: "Ce sa fac, ma, mi-am rezolvat o parte din treburile personale, nu vezi, procese, dosare penale, interdictii, tot felul de chestii(...) Si au facut-o ca ei se gandesc ca procurorii, judecatorii astia sunt speriati de mine si, daca se aude ca nu mai am Realitatea, o sa procedeze cum procedeaza cu carnatarii pe care-i prind la schimb de valuta. Deci, nu Patriciu a aruncat-o de data asta. De-aia am si fost eu in interviu laudandu-ma cu banii mei ca, de obicei, dupa cum bine stii, n-o fac".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea