Social

#ortoped Gheorghe Burnei #Gheorghe Burnei mita #Gheorghe Burnei

Procurori: Medicul Gheorghe Burnei, pericol pentru viata pacientilor

 

Procurorii au decis: multe dintre operatiile facute de medicul medicul Gheorghe Burnei au avut caracter de experiment si nu au respectat procedurile in materie.

Referatul prin care procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au cerut arestarea medicului Gheorghe Burnei arata ca in biroul acestuia de la spitalul Marie Curie au fost gasite, sambata, si ridicate sumele de 13.343 de lei, 5015 de euro si 750 de dolari, bani ce ar fi fost primiti de la parintii copiilor operati, drept mita.

“Pentru a-i determina pe parintii pacientilor sa-i sa dea sume de bani sau alte foloase pentru efectuarea interventiilor chirurgicale Burnei Gheorghe ii interneaza pe copii pentru perioade indelungate de timp, nejustificate medical, sau ii interneaza in mod repetat, fara a le efectua nici o interventie chirurgicala. Se prezinta parintilor, direct sau prin alte cadre medicale, ca fiind o persoana foarte ocupata, creand astfel impresia unui privilegiu pentru pacienti ca beneficiaza de serviciile sale medicale. Alte justificari pentru amanarea interventiilor chirurgicale sunt legate de dificultatea obtinerii protezelor medicale. Tot acest comportament este apt sa induca parintilor ideea ca pentru aceste ”beneficii” trebuie ii ofere inculpatului sume de bani. Pentru a-i convinge sa urmeze calea aleasa de el, inculpatul le prezinta parintilor o alta situatie decat cea reala cu privire la sanatatea copiilor lor, situatie care impune folosirea unor proteze sau dispozitive medicale”, se arata in referatul obtinut de agentia Mediafax.

„Acestea sunt confectionate de cunostinte ale inculpatului la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronica si Tehnica Masurarii. Din verificari rezulta ca nu exista nicio legatura oficiala (contract) intre Spitalul ‘Marie Curie’ si acest institut. In legatura cu aceasta ultima categorie aratam ca acestea nu sunt omologate si nici adecvate uzului medical, inculpatul efectuand experimente pe copii. in categoria experimentelor pe copii sunt incluse si interventiile chirurgicale efectuate cu oase de vita fierte sau cu filtre de tanc sau cu BVC”, se arata in referat.

Totodata, procurorii mentioneaza ca medicul preleva de la pacientii copii, fara consimtamantul apartinatorilor, tesut osos si ligamente fara respectarea „celor mai elementare norme in vigoare in acest domeniu”.

„Cu ocazia perchezitiei acestea au fost descoperite in conditii total improprii — in congelatorul unui frigider de uz casnic situat intr-un spatiu comun. Alaturi de aceste tesuturi se gaseau mancare, bauturi alcoolice, diferite alte produse alimentare. Aceste tesuturi nu au fost verificate din punct de vedere bacteriologic si viral, fiind total improprii transplantarii ulterioare, nu au fost ambalate, conservate, desi spitalul si inculpatul aveau aceste obligatii legale. Din primele date, tesuturi astfel prelevate si pastrate au fost deja folosite ca transplant pentru alti copii, cele descoperite la perchezitie urmand a avea o destinatie similara”, se mai precizeaza in referatul anchetatorilor.

Tribunalul Bucuresti a decis ca medicul Gheorghe Burnei de la Spitalul „Marie Curie” sa fie plasat in arest la domiciliu pe o perioada de 30 de zile, intr-un dosar in care este suspectat de luare de mita si efectuare de experimente neautorizate pe copii. Decizia nu este definitiva.

Sursa foto: cancan.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea