Social

#anna politkovskaia #proces #usi inchise

Procesul Politkovskaia se va desfasura cu usile inchise

Procesul participantilor la asasinarea jurnalistei ruse anna politkovskaia va avea loc cu usile inchise, desi initial se anuntase ca publicul va avea acces in sala tribunalului.

"Procesul va avea loc cu usile inchise. Decizia a fost luata", a anuntat miercuri judecatorul Evgheni Zubov. "Este vorba despre siguranta participantilor la proces si a rudelor lor", a adaugat acesta, citat de AFP.

Rudele jurnalistei au cerut un proces public. "Fireste ca nu vrem un proces cu usile inchise. Nu este nimic rau in a avea jurnalisti aici", a spus fiul ei, Ilia. "Sunt foarte dezamagita . Cred ca acest proces ar fi trebuit sa fie public, ca toate celelalte si pentru ca ea era un personaj public si publicul trebuie sa cunoasca circumstantele mortii sale", a spus avocata familiei, Karinna Moskalenko.

Redactorul-sef al publicatiei Novaia Gazeta, unde lucra Politkovskaia, Dmitri Muratov, a calificat decizia ca fiind o "rusine". "Este o decizie rusinoasa, este groaznic", a spus el. "Vom avea propriul proces in paginile ziarului. O astfel de decizie a fost luata pentru ca juratii refuzau sa faca sedintele in fata presei. Nu exista nicio amenintare", a spus Muratov.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea