Social

#scoala de soferi #examen auto #supraveghere

Proba practica filmata la examenul auto

Scolile de soferi din Bucuresti incep sa testeze, in octombrie, sistemul de supraveghere video a probei practice pentru obtinerea permisului de conducere.

Masinile a doua scoli, Rodell si Autogeneral, vor fi dotate cu doua camere video si sistem GPS de localizare. Prima camera va filma volanul, bordul si schimbatorul, in timp ce a doua va filma exteriorul. Aceste date, impreuna cu parcursul masinii inregistrat de un satelit prin GPS, vor elimina posibilitatea fraudarii examenului.

Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) lucreaza la implementarea proiectului alaturi de scolile de soferi si, dupa o perioada de proba , urmeaza sa extinda sistemul la scolile de soferi din toata tara.

"Din momentul in care sistemul va fi aplicat pe toate masinile de instructaj auto, instructorii vor fi nevoiti sa-si rezolve problemele personale in afara orelor de program. Mai mult, acestia vor fi obligati sa respecte numarul si durata sedintelor de instructaj. Acum, din dorinta de a avea cat mai multi elevi, instructorii "scurteaza" orele de practica, de comun acord cu viitorii soferi, care cred ca pot invata sa conduca in mai putin timp decat cel prevazut de lege", a declarat Marian Tutilescu , directorul DRPCIV, pentru Adevarul.

Odata cu sistemul de supraveghere video va fi introdus si un sistem de programari on-line pentru proba practica a examenului auto. Acesta va usura repartizarea mai usoara a celor care urmeaza sa fie examinati.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea