Social

Pro Democratia, refuzata de BEM Bucuresti

Biroul Electoral Municipal Bucuresti a respins miercuri cererea Asociatiei Pro Democratia de a participa la instruirea sefilor sectiilor de votare, fara a motiva decizia.

In favoarea ofertei APD a votat doar reprezentantul PD-L in BEM , Marian Zlotea. “Cu cateva zile inaintea scrutinului, de obicei cinci zile, Prefectura , impreuna cu celelalte institutii ale statului implicate in organizarea alegerilor, aduna presedintii sectiilor de votare pentru a-i instrui cu privire la desfasurarea scrutinului.

In fapt se face doar o lectura a legii, li se spune acestora cand isi vor lua banii si alte astfel de amanunte. Noi ne-am oferit sa asistam si eventual sa contribuim la instruirea presedintilor cu experienta pe care am dobandit-o la toate scrutinele la care am asistat in tara sau peste hotare. Am trimis cererile la toate prefecturile din tara.

Am primit raspunsuri pozitive doar de la cinci-sase. Bucurestiul ne-a raspuns negativ fara motivatii”, a declarat Laura Radulescu, directorul adjunct al APD, pentru cotidianul.ro.

“Nu inteleg jocurile de culise pe care au inceput sa le faca PSD, PNL si PRM pentru a opri reprezentantii Pro Democratia in conditiile in care, daca nu ar avea nimic de ascuns, nu ar avea de ce sa se impotriveasca unei proceduri mai transparente in desfasurarea acestor alegeri”, spune Zlotea.

Decizia BEM este cu atat mai surprinzatoare cu cat la alegerile europarlamentare si la referendumul pentru demiterea presedintelui oferta Pro Democratia nu a fost refuzata.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea