Social

PRM vrea sa interzica sondajele in campanie

Initiativa este respinsa de PSD si PNL, in timp ce pedelistii spun ca nu sunt interesati de subiect.

PRM vrea sa interzica publicarea de sondaje de opinie in perioada campaniei electorale. In acest sens, reprezentantii partidului au depus o cerere la Biroul Electoral Central, a declarat pentru cotidianul.ro secretarul general Gheorghe Funar . “Noi am solicitat BEC ca sa adopte o hotarare prin care sa se interzica aceasta forma de manipulare pusa la cale de hoti. Care au furat tara au bani de sondaje, ca sa trimita electoratul sa voteze aiurea”, spune Funar.

Vicepresedintele PSD, Vasile Dancu , nu este de acord cu propunerea PRM. “S-a mai incercat asa ceva cu un proiect de lege care a fost respins.

In mod normal, in lume nu exista asemenea interdictii . Sondajele contribuie la informarea cetatenilor, insa publicarea lor ar trebui reglementata de asociatia institutelor de sondare, ESOMAR. Un sondaj trebuie sa cuprinda date esentiale despre esantion, cine l-a comandat, reprezentativitate , iar bazele de date ale studiilor trebuie sa fie publice”, crede Dancu.

Reprezentantii PNL sustin ca demersul peremist este tardiv si ca, in ciuda faptului ca au existat probleme cu sondajele in campanie, nu il vor sustine. “Nu cred ca e treaba BEC. Noi in principiu nu sustinem asa ceva, nu s-a discutat in partid. A asemenea discutie trebuie purtata din timp”, afirma seful de campanie al liberalilor, Dan Motreanu.

Liderii PD-L in schimb nu sunt interesati de subiect. “Noi nu ne facem publice cercetarile sociologice, asa ca nu avem o pozitie pe aceasta tema”, a declarat seful de campanie al liberal-democratilor, Adriean Videanu.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea