Social

#tinut secuiesc #harta #autonomie #prm #referendum

PRM propune organizarea unui referendum privind autonomia Tinutului Secuiesc

Gheorghe Funar , secretarul general al Partidului Romania Mare , a anuntat ca formatiunea politica din care face parte propune organizarea unui referendum national pe tema autonomiei Tinutului Secuiesc in aceeasi zi cu alegerile prezidentiale.

PRM vrea ca prezenta la referendumul din 22 noiembrie sa fie obligatorie pentru toti romanii din tara si din strainatate, sub amenintarea unei amenzi de 1.000 de lei.

"Propunem ca in data de 22 noiembrie, odata cu alegerile prezidentiale, sa fie organizat un referendum national pe tema autonomiei asa-zisului Tinut Secuiesc . Poporul roman sa spuna prin da sau nu daca este de acord cu dezmembrarea teritoriala a tarii si refacerea regiunii Mures autonome maghiare, respectiv a Ungariei mica in mijlocul Romaniei sau nu. Pentru ca este vorba de o problema de o importanta extraordinara pentru integritatea teritoriala a Romaniei", a spus Funar, citat de Realitatea.net.

Partidul lui Funar vrea ca problema autonomiei Tinutului Secuiesc sa nu fie rezolvata pe plan local de catre "800 de indivizi urmasi ai poporului barbar al hunilor adunati la Odorheiul Secuiesc".

Solutia PRM pentru organizarea referendumului este o ordonanta de urgenta din partea Guvernului Boc. Ei aduc si argumentul cresterii prezentei la vot in 22 noiembrie in primul tur al alegerilor prezidentiale.

"Pentru a preveni escaladarea actiunilor unguresti, propunem ca birourile permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor sa decida si sa convoace Parlamentul intr-o sedinta comuna , la care sa fie invitati directorii de la SIE, SRI si, de asemenea, procurorul general al Romaniei sa informeze Parlamentul despre aceste actiuni anti-romanesti vizand dezmembrarea teritoriala a tarii noastre organizate de Ungaria si UDMR in tara si strainatate in ultimii 20 de ani", a adaugat Funar.

 

Citeste si

Steag, imn si stema pentru Tinutul Secuiesc

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea