Social

#privatizare fostul bloc #rata mortalitatii #barbati

Privatizarea din anii '90 a crescut rata mortalitatii in randul barbatilor

Procesul de privatizare rapid si masiv care a urmat prabusirii URSS la inceputul anilor '90, provocand cresterea somajului, a fost insotit de o crestere a ratei mortalitatii in randul barbatilor, potrivit unui studiu publicat joi de The Lancet.

Autorii au studiat rata mortalitatii in randul barbatilor cu varste cuprinse intre 15 si 59 de ani din tarile Europei de Est postcomuniste si din fosta URSS, intre 1989 si 2002, relateaza AFP.

Ei au conchis ca modul de desfasurare a programului de privatizare in masa a fost insotit de o crestere cu 12,8% a numarului deceselor. Studii mai detaliate au aratat ca o crestere de 56% a somajului in acea perioada a avut un rol important in cresterea ratei mortalitatii.

Cele cinci state in care cresterea ratei mortalitatii in randul barbatilor a atins cele mai mari cote (42% intre 1991 si 1994), Rusia, Kazahstan , Letonia, Lituania si Estonia, au efectuat o privatizare foarte rapida, iar nivelul somajului s-a triplat. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea