Social

Priplata a iesit pe sest din Romania

Omul de afaceri ceh Frantisek Priplata, condamnat in Romania la opt ani de inchisoare pentru rochii de mireasa la care participa fiica sa, Jarmila. "Am trecut granita in noaptea de joi spre vineri. Mi-a luat 20 de minute. Nu voi spune niciodata pe unde", a declarat Priplata pentru Blesk.
CONDAMNAREA. Priplata, care sustine ca este nevinovat , ar fi trebuit sa fie incarcerat conform sentintei, insa Tribunalul Satu Mare a amanat de mai multe ori inceperea executarii pedepsei, din motive de sanatate a condamnatului. Priplata luase decizia de a i se adresa presedintelui Basescu pentru a-i cere gratierea. In plus, condamnatul mai ceruse sa-si ispaseasca pedeapsa in Cehia. Ministerul ceh al Justitiei asteapta ca autoritatile romane sa emita un mandat international de arestare pe numele lui.

Decizia de extradare a sa va fi luata de instanta competenta teritorial . Ultimul cuvant va apartine insa ministerului. Procesul lui Priplata a inceput in toamna lui 2000, cand a fost acuzat de implicare in uciderea liderului sindical Virgil Sahleanu, cehul fiind condamnat pentru instigare la crima.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea