Social

# medicamente hiv # test sange #test hiv

Primul test HIV pe care il poti face chiar acasa. Ai nevoie doar de saliva!

Peste 300 de romani au fost primit in prima anului diagnosticul infectat cu HIV. Numarul purtatorilor virusului este cu siguranta mult mai mare, insa multi nu au curajul sa se testeze. Pentru acestia si nu numai, in curand va fi disponibil pe piata un dispozitiv care va permite testarea acasa, fara sange, doar cu o proba de saliva. 

Testul va arata diagnostic HIV absent sau prezent, în 15 minute, sustin oficialitatile, Organizatia Mondiala a Sanatatii dand deja unda verde kitului, asa ca n curand va fi disponibil si pe piata. 

Potrivit romania.net, OMS le cere insistent țărilor unde infecția nu e controlată, cum e România, cu 15.000 de bolnavi, să găsească resurse pentru teste rapide. La noi, analiza HIV cu rezultat pe loc e oferită gratuit doar de ONG-uri, în special consumatorilor de droguri și prostituatelor.

Testele folosite de Asociația Română Anti-SIDA în ambulanțele sociale parcate în locuri publice nu sunt disponibile în farmacii. Abia spre sfârșitul anului va începe probabil importul unor aparate similare celor folosite de diabetici pentru testarea glicemiei. Costul nu va fi acoperit de Casa de Asigurări, iar prețul va fi în jur de 150 de lei, mai relateaza sursa citata. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea