Social

Primul prefect al Aliantei, condamnat la inchisoare

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a fost condamnat miercuri la un an de inchisoare cu suspendare pe motiv ca in urma cu patru ani a accidentat mortal cu masina un copil, depasind viteza legala . Guvernul nu ia deocamdata nici o masura si asteapta ca acesta sa fie condamnat definitiv.

Judecatorii din Iasi au emis in urma cu doua zile o sentinta prin care prefectul de Suceava, Orest Onofrei ( foto ), a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare pentru ucidere din culpa . In urma cu patru ani, el a fost implicat intr-un accident rutier soldat cu moartea unui copil. Sentinta primita de prefect nu implica supravegherea acestuia de catre politie pe perioada de un an. Judecatorii au luat in considerare circumstante atenuante , cum ar fi faptul ca Onofrei nu are antecedente penale, precum si ca a acoperit integral daunele solicitate de familia copilului, spune Florin Colipca, purtatorul de cuvint al Judecatoriei Iasi. In luna iunie a anului 2002, fostul deputat liberal, devenit in 2004 prefect, a accidentat mortal un baietel in virsta de 8 ani din comuna Cleaja, judetul Bacau. Onofrei se deplasa cu un Tico dinspre Ungheni spre Suceava, cind Paul Hadarag a iesit in fata masinii. Din cauza unei fracturi la coloana vertebrala , copilul a murit imediat.

Oase de ciorba date drept daune

Actele de la dosarul din instanta in care este inculpat Onofrei, arata ca acesta, la momentul accidentului, circula cu o viteza de 70 km/ora, peste media admisa in localitati. Ieri, in fata instantei, mama baietelului, Magda Hadarag, a declarat ca, imediat dupa accident a primit din partea actualului prefect Onofrei suma de zece milioane de lei, 30 de kilograme de oase pentru ciorba si zece kilograme de carne. Onofrei sustine ca nu a dat nimic familiei victimei. Aud pentru prima data ceea ce-mi spuneti dumneavoastra, ca as fi oferit bani si oase de ciorba. Nu am facut niciodata asa ceva, a spus Orest Onofrei, adaugind ca va face recurs.

Guvernul asteapta condamnare definitiva

Reprezentantii Guvernului sustin ca deocamdata nu vor lua nici o masura impotriva prefectului PNL de Suceava. Legea prevede ca, daca este condamnat definitiv, sigur ca va fi suspendat in urma unei decizii luate de Guvern. Dar, tot legea spune ca, daca un prefect este condamnat la inchisoare cu suspendare pentru o fapta care nu intra in aria muncii lui, el poate ramine in functie. Decizia va apartine Guvernului care, pe baza unei analize, va stabili daca acest lucru va avea efecte negative asupra activitatii lui ca prefect, spune Mircea Toader, secretar de stat in Ministerul Administratiei.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea