Social

Primul-ministru a obtinut reteta fabricarii aurului din cotoare de varza

Domnule viitor prim-ministru, ma adresez dumneavoastra pentru a va prezenta candidatura mea intr-un post de ministru in cadrul noului guvern. Eu ma simt capabila sa conduc unul dintre urmatoarele ministere (dumneavoastra decideti): Ministerul Integrarii, Mediului, Industriei sau Turismului", i-a scris Doina Elena N., din Bucuresti, premierului Tariceanu. Daca persoana de mai sus vrea sa munceasca, Vasile B. ii cere lui Tariceanu 50.000 de euro, pur si simplu, ca sa aiba si el "un ban pus deoparte".
La sediul guvernului s-au primit anul trecut peste 20.000 de scrisori si petitii, dar singurele care ajung pe masa lui Tariceanu sunt cele trimise de sindicate sau de unele grupuri mai mari de cetateni. Celelalte sunt trimise factorilor de decizie aflati la nivelul institutiilor statului. Sunt multi romani care cauta la guvern ultima lor salvare. Elena H., o batrana din Vaslui: "Dumnezeu sa va ajute sa ma ajutati. Nu voi spune nimanui niciodata. Cumparati-mi o casuta mai ieftina, mai pe undeva pe la munte, pe langa Resita. Stau in ea cat mai traiesc, un an-doi, apoi o vindeti". Mihai G. a cerut 1.400 de dolari pentru a cumpara un laptop si a-si plati biletul de avion spre Coreea de Sud, tara in care a castigat o bursa de studiu. "Ambele probleme au fost rezolvate de autoritatile competente", ne-a declarat seful Directiei de Relatii cu Publicul din cadrul guvernului, Oana Maria Istrate.
Alchimia din radiatorul de motocicleta
Florin A., i-a trimis primului-ministru o lucrare "stiintifica", impanata cu articole din presa franceza si romana, in care prezinta schema electronica a aparatului care transforma ingrediente comune in aur. " Alchimistul " ii dezvaluie premierului si cateva "combinatii", in speranta ca problemele financiare ale Romaniei se vor duce ca un fum. Se iau: cotoare de varza si zinc, mustar cu pilitura de aluminiu, mure cu struguri otravitori si lesie, smoala dizolvata in motorina si amestecata cu 33% gelatina de salau sau, de ce nu, coliva cu smantana. Oricare dintre aceste combinatii se introduce intr-un radiator de motocicleta, se pune capacul, se lipeste cu sapun si se conecteaza la aparat. Daca mai aveati vreo retinere asupra acestei metode de obtinere a aurului, ea va disparea atunci cand veti afla ca "inventatorul" scrie ca are licenta de la Adolf Hitler si Iosif Visarionovici Stalin.
Piramida nordica Si hangarele navelor galactice din Retezat
O alta scrisoare adresata premierului critica vanzarea muntelui Retezat. Viorel C., comandor de aviatie, ii atrage atentia lui Tariceanu ca acest munte apartine urmasilor dacilor. ?Acolo se ascund o comoara divina, Piramida nordica, si sapte hangare in care stau nave galactice", afirma comandorul. Tot un fost ofiter de aviatie, capitanul Calin Iosif G., ii spune primului-ministru ca va veni un nou Potop. ?Apoi, viata isi va relua cursul, iar la Polul Nord densitatea populatiei va fi cea mai mare", scrie aviatorul. Premierul primeste si multe anonime. "Domnule prim-ministru, va rugam sa ne ajutati. Primarul a pus gunoaie pe pasune si ni s-au otravit animalele", spune un grup de petitionari din Ialomita, care semneaza ?crescatori de animale". De asemenea, printre felicitarile de sfarsit de an primite de Tariceanu se afla una in care este rugat sa dea ?un minim de 1.000 de metri patrati de teren fiecarui roman, pentru a evita aglomeratiile si latifundiile". Din Bicaz semneaza Mos Craciun!
Solicitarile romanilor care se adreseaza premierului vin pe patru canale: linia telefonica gratuita, fax, e-mail si audienta. Fiecare cerere se transforma intr-un dosar care va fi trimis spre solutionare autoritatii competente. Cele mai multe cereri vin din Bucuresti (24%), urmeaza Muntenia (23%), Moldova (20%), Oltenia (14%), Transilvania (9%), Banat (7%) si Crisana-Maramures (3%). In ceea ce priveste domeniul in care petitionarul cere sprijin primului-ministru, pe primul loc se afla ajutorul umanitar si social (1.446 de petitii), urmat de revendicari funciare (1.427), cresteri de pensii (1.391), abuzuri ale functionarilor publici (1.222), procese civile si penale (1.028), ne-a declarat Oana Marina Istrate, seful Directiei de Relatii cu Publicul, o structura unde lucreaza 27 de persoane.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea