Social

# primul emigrant anglia # emigrant roman # Victor Spirescu #restrictii munca

Primul imigrant roman in Marea Britanie, mesaj pentru romani. Cat castiga acum

Victor Spirescu, primul roman care a ajuns in Marea Britanie in 2014, dupa ce s-au deschis granitele, spune, la un an de la emigrarea sa, ca nu-si doreste sa ramana la Londra si nici nu sfatuieste pe altcineva sa-i urmeze exemplul.

Tanarul in varsta de 30 de ani spune acum ca nu ii pare rau ca a emigrat in urma cu un an intr-o tra ce parea ca-i va oferi totul, dar nici nu sfatuieste pe nimeni sa-i urmeze exemplul, deoarece este foarte dificil sa castigi bani daca nu ai noroc. "Este greu sa economisesti aici, sa cresti, trebuie sa ai si  putin noroc", a spus acesta pentru publicatia The Telegraph. 

Daca in urma cu un an, Spirescu, devenit o mica celebritate la Londra si in Romania, castiga 30 de lire sterline la o spalatorie, acum are un loc de munca in constructii si castiga 250 de lire sterline pe zi. Chiar si asa, el nu a incurajat pana acum niciun cunoscut sa vina in Marea Britanie sa-si incerce norocul. 

Spirescu sustine ca trimite banii economisiti acasa, la parinti, insa acestia nu au acces la cardul corespunzator contului de economii. Planurile lui Spirescu includ infiintarea unei mici afaceri in constructii, insa, daca nu va reusi, se va intoarce in satul sau, unde este convins ca va trai ca un rege. "Nu vreau sa traiesc la Londra, e prea aglomerat aici. In Romania, cat castig acum sunt multi bani, voi trai ca un rege", a mai declarat romanul.

Aproximativ 47.000 de romani si bulgari au ajuns in 2014 in Marea Britanie cautandu-si un loc de munca, dupa ce administratia de la Londrai a ridicat restrictiile de munca pentru cele doua tari.

Foto: Mirror.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea