Social

#gripa Romania #primul caz de gripa #infectii respiratorii #gripa

Primul caz de gripa in Romania, cu doua luni mai devreme!

85.000 de cazuri de infectii respiratorii s-au inregistrat in ultima saptamana in Romania, dublu fata de saptamana precedenta. In tara noastra a aparut si primul caz de gripa! 


In sezonul trecut, primul caz de gripa a fost confirmat la inceputul lunii decembrie. Anul acesta, gripa deja si-a facut deja aparitia. O tanara de 22 de ani din Iasi este prima "victima".

Medicii atrag atentia ca, netratata corespunzator, gripa poate duce la complicatii severe cum ar fi: otitele si sinuzitele supurate, pneumonia si bronhopneumonia, laringita acuta, bronsiolita, encefalita, decompensarea astmului bronsic (declansarea crizelor de astm) si a afectiunilor cardiace, declansarea convulsiilor febrile la sugari si copii mici si altele.

In timp ce pentru formele usoare si medii de gripa se ingrijesc la domiciliu cu antitermice (paracetamol, ibuprofen), antitusive, ceaiuri calde, in cazul formelor severe, cu febra crescuta, persistenta sub antitermice, convulsii si probleme respiratorii grave, este obligatorie prezenta la medic.

Tot medicii sunt cei care recomanda ca vaccinarea antigripala ca masura principala de prevenire. Ministerul Sanatatii a achizitionat anul acesta 500.000 de doze, dintre care 300.000 au fost deja distribuite catre cabinetele medicale, urmand ca restul de 200.000 sa ajunga saptamana viitoare. Acestea sunt folosite pentru imunizarea gratuita a copiilor, batranilor, persoanelor bolnave si cadrelor medicale.Celelalte categorii pot achizitiona vaccinuldin farmacii cu aproximativ 23 de lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea