Social

#gripa porcina #romania #carantina #analize #ion bazac #confirmare

Primul caz confirmat de gripa porcina in Romania. Update: Femeia diagnosticata cu gripa porcina a fost externata

A fost confirmat primul caz de gripa porcina din Romania. Victima este o femeie de 30 ani, intoarsa recent din New York, ale carei analize au aratat ca este purtator al virului H1N1.

Femeia a fost internata la Institul Matei Bals. Se vor recolta probe pentru analize si membrilor familiei ei. Ministrul Sanatatii sustine ca situatia este sub control si institutul de boli infectioase este pregatit sa faca fata acestui caz.

"Analizele femeii au fost trimise la Londra. Sistemul de alarmare a intrat in actiune", a anuntat ministrul Sanatatii Ion Bazac, citat de Realitatea.net.

Alti doi bolnavi la Timisoara?

Spitalul Victor Babes din Timisoara a izolat in carantina alti doi potentiali purtatori ai virusului. Cei doi prezinta toate simptomele gripei porcine si analizele recoltate au fost trimise la Bucuresti pentru confirmare, informeaza Adevarul .

Accesul in spitalul timisorean a fost interzis, iar cei doi bolnavi, o tanara romanca de 20 de ani si un barbat spaniol de 33 de ani, sunt tinuti sub observatie pana la finalizarea analizelor la Bucuresti.

 

UPDATE: Femeia diagnosticata cu gripa porcina a fost externata de la Institutul "Matei Bals", anunta Realitatea TV. Ea va ramane insa sub supraveghere medicala impreuna cu rudele sale. Potrivit autoritatilor medicale, femeia nu mai prezinta riscul de a raspandi virusul, avand o forma usoara de boala, care este acum in faza terminala.

Pacienta s-a intors pe 23 mai de la New York, intr-o cursa care a facut escala la Paris. In acelasi avion cu femeia, un aparat apartinand Air France, s-au mai aflat alte 93 de persoane. Potrivit conducerii aeroportului Otopeni, compania aeronautica Air France a transmis autoritatilor lista pasagerilor.
 

UPDATE: Inca doi romani au fost infectati de virusul H1N1, informeaza Gandul. Tatal femeii externate ieri si unul dintre baietii ei se afla acum sub supravegherea medicilor si se asteapta rezultatele finale ale analizelor.

Dintre cele 93 de persoane care au calatorit in avion cu femeia de la Paris la Bucuresti, autoritatile au identificat deja 14 oameni care au intrat in contact cu virusul.

 

 

Citeste si

Cum sa te feresti de gripa porcina!

Gripa porcina a ajuns si in Bulgaria

New York Times leaga gripa porcina de Romania

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea