Social

Primarul Constantei la PNA

Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare , s-a prezentat ieri la sediul Parchetului National Anticoruptie (PNA), unde a fost chemat de procurori , el fiind insotit de doi avocati. La sfarsitul audierilor, care au durat mai bine de trei ore, Mazare a declarat ca procurorii anticoruptie i-au adus la cunostinta faptul ca fac cercetari prealabile in urma unor declaratii facute de adversarii sai politici, in campania electorala. "Toate sesizarile din acea perioada au fost inregistrate. Eu sunt cercetatul "de serviciu". PNA verifica daca toate aceste acuze "dupa ureche", sunt legale si valabile", a precizat edilul Constantei. Mazare a adaugat ca i-au fost puse mai multe intrebari in legatura cu activitatea desfasurata de el in Constanta, in ultimii patru ani, care au vizat aspecte precum concesionari sau licitatii . Primarul din Constanta a mai spus ca Parchetul National Anticoruptie (PNA) audiaza diverse persoane pentru a verifica daca acestea i-ar fi dat "ciubucuri" pentru retrocedarea unor imobile.
Prcurorul sef al PNA Constanta, Ioan Otel, declara, in 8 aprilie, ca o echipa de procurori de la Bucuresti verifica, la Primaria Constanta , legalitatea unor contracte incheiate in ultimii ani de administratia locala. Otel preciza ca, pe langa contracte, au fost ridicate documente privind atribuiri de terenuri, licitatii si inscrisuri, si ca verificarile sunt facute in urma unor reclamatii la PNA privind presupuse acte de coruptie la Primaria Constanta. Potrivit Mediafax, sunt verificate, in primul rand, mai multe contracte de privatizare incheiate cu persoane care, in prealabil, au participat la licitatii organizate de primarie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea