Social

#sanatate #ion bazac #primarii #spitale #mircea cinteza #cristian vladescu

Primariile nu sunt pregatite pentru preluarea spitalelor

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac , vrea ca primariile sa ia in subordinea lor spitalele si directiile de sanatate publica anul viitor, dar specialistii din sanatate cred ca autoritatile locale au nevoie de mai mult de un an pentru a fi pregatite.

Proiectul guvernamental care prevede subordonarea unitatilor sanitare autoritatilor locale intra in vigoare de la 1 septembrie, dar acestea vor iesi complet din administratia centralizata in 2010, informeaza Evenimentul Zilei.

Expertii in sanatate cred ca 2010 nu este un termen realist si ca implementarea corecta a pachetului de legi va dura mai mult. "Ideea descentralizarii este una buna, insa proiectul necesita cam doi ani de pregatiri ", a declarat Mircea Cinteza , fost ministru al Sanatatii.

"Daca banii vor fi de zece ori mai putini, iar acestia vor fi prost investiti, descentralizarea nu va avea sens. Conditia ca acest proiect sa functioneze este ca primariilor sa le fie destinate fonduri obligatorii pentru spitale, si ele sa fie corect investite", a adaugat Cinteza pentru Evenimentul Zilei.

Fostul ministru al Sanatatii a atras atentia si asupra faptului ca primariile puteau sa investeasca si pana acum in reabilitarea institutiilor sanitare, dar putini primari au ales sa se implice.

Cristian Vladescu , directorul Scolii Nationale de Sanatate Publica si Management Sanitar, a ridicat problema personalului din primarii, unde nu exista specialisti inca in management sanitar si a sugerat ca solutie angajarea unor specialisti deja formati.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: SteamOS poate fi descarcat incepand de astazi

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum se transporta un computer

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.