Social

#alegeri primarie #bani alegeri locale #primari

Primarii, obligati de Guvern sa restituie banii alocati pentru alegeri

Guvernul va obliga primarii sa restituie banii care vor fi alocati din Fondul de rezerva bugetara , prin intermediul Ministerului Administratiei si Internelor, pentru buletinele si stampilele de vot ce vor fi folosite la alegerile locale din vara acestui an.

In cazul in care primarii nu se vor conforma, Executivul va sista alocarea acestor bani.

Aceasta procedura a fost convenita in urma sedintei de marti a Guvernului, prin ordinanta de urgenta.

"Necesitatea asigurarii intr-un termen cat mai scurt a fondurilor pentru buna organizare si desfasurare a alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale din 2012, astfel incat sa se respecte calendarul actiunilor din cuprinsul perioadei electorale si sa se evite o eventuala blocare a alegerilor in unele localitati, din cauza lipsei fondurilor, determina stabilirea unui mecanism de recuperare din bugetele locale ale comunelor, oraselor, municipiilor, sectoarelor municipiului Bucuresti, ale judetelor sau al municipiului Bucuresti a sumelor alocate Ministerului Administratiei si Internelor, pentru prefecturi, din Fondul de rezerva bugetara aflat la dispozitia Guvemului, pentru desfasurarea procesului electoral", potrivit notei de fundamentare a ordonantei, obtinuta de Mediafax.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea