Social

#primarie #referendum #bucuresti

Primarii de sector din Bucuresti ar putea disparea prin referendum

Proiectul Legii Capitalei, care prevede inlocuirea primarilor de sector cu sase viceprimari cu responsabilitati mai mici, este criticat de Chiliman, Piedone si Vanghelie. Cei trei vor un referendum.

Primarii de sector Andrei Chiliman , Cristian Popescu Piedone si Daniel Marian Vanghelie cer organizarea unui referendum pentru aprobarea Legii Capitalei.

Proiectul Legii Capitalei va fi supus dezaterii opiniei publice la jumatatea lunii februarie.

Solutia referendumul este sustinuta si de primarul general al capitalei, Sorin Oprescu, si de sefa organizatiei PDL Bucuresti , Elena Udrea.

" Consilierii municipali vor fi alesi uninominal si din randul lor vor fi desemnati cei sase primari de sector, care se vor numi viceprimari, desi eu tin ca ei sa fie incontinuare denumiti primari. Vor fi infiintate doua comisii care prin lege vor fi aceleasi timp de patru ani. E vorba de comisia de validare si cea de regulamente. Pe 15 februarie legea va fi supusa dezbaterii opiniei publice", a explicat deputatul PD-L Vasile Gherasim, initiatorul Legii Capitalei, citat de Gandul.info.

Organizarea unui referendum in Bucuresti poate fi facuta la initiativa Primarului General. In cazul in care consilierii municipali adopta proiectul la 20 de zile de la introducerea pe ordinea de zi, acesta va fi organizat in termen de 20 de zile de la decizia CGMB, intr-o duminica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea