Social

#pisici #primarie #sobolani #caini comunitari

Primaria Capitalei: "Daca adunam toti cainii de pe strazi nu avem capacitatea sa gestionam pisicile si sobolanii"

Pe strazile din Bucuresti ar putea ramane definitiv pana la 15.000 de caini , deoarece oficialii spun ca disparitia lor ar duce la inmultirea numarului pisicilor si sobolanilor.

Directorul Autoritatii pentru Supravegherea si protectia animalelor (ASPA) din cadrul Primariei Capitalei, Robert Lorentz, sustine ca doar 8.000 dintre cei 50.000 de caini comunitari din Bucuresti sunt vaccinati, deparazitati si sterilizati.

"Atat avem inregistrati in baza de date. Restul cainilor nu respecta normele sanitar veterinare. In timpul mandatului lui Sorin Oprescu 25.000 de bucuresteni au fost muscati de caini", a declarat Lorentz, citat de Gandul.info.

Directorul aspa crede ca, in Capitala, trebuie sa ramana pe strazi 10.000-15.000 de caini.

"Daca adunam toti cainii de pe strazi nu avem capacitatea sa gestionam pisicile si sobolanii. Consider ca pe strazi ar trebui pastrati cam 10.000-15.000 de caini", a mai spus Robert Lorentz.

In 2010, 10.000 de bucuresteni au fost tratati in urma muscaturilor de caine, cu un cost total de 800.000 de euro. Potrivit datelor ASPA, mai putin de 20% din maidanezii din Capitala respecta normele sanitar veterinare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea