Social

Prima zi de munca a noilor ministri

Intiia zi de ministeriat a fost abordata in mod diferit de cei patru noi membri ai Cabinetului Tariceanu. Anca Boagiu a fost cea mai grabita, prezentindu-si prioritatile, iar Sebastian Vladescu nu a venit la birou.

Titularul de la integrare, Anca Boagiu, a fost instalat in functie in fata presei, prilej cu care si-a prezentat planul de bataie, dar si sperantele. Stiu ca este un mandat dificil, foarte important nu pentru mine, ca om politic, ci pentru Romania. Sper ca rezultatele muncii intregului colectiv al MIE sa aduca o nota foarte buna Romaniei, a spus proaspatul ministru. Va avea insa de lucrat la capitolul comunicare, intrucit mosteneste o echipa care nu se poate lauda ca e in stare sa depaseasca limitele limbajului tehnic, atunci cind va trebui sa explice beneficiile si costurile integrarii.
Nicolaescu evalueaza

Eugen Nicolaescu, noul ministru al Sanatatii, a cerut un termen de o saptamina inainte sa evalueze situatia din sistemul sanitar si sa defineasca primele masuri pe care le va lua. Am venit ca sa muncesc. Nu mi-e frica de acest post, daca imi era frica, nu-l acceptam, au fost singurele declaratii ale sale la intilnirea cu presa. La instalare, noul ministru a fost insotit de Mihai Voicu, secretarul general al guvernului, care si-a exprimat speranta ca nominalizarea sa fie de succes, pentru ca sistemul se confrunta cu probleme de natura financiara, bugetara si de disciplina financiara, iar noul ministru este un cunoscut specialist in finante.

Inlocuitorul lui Gheorghe Seculici, Gheorghe Pogea, a venit la serviciu la prima ora, surprinzindu-i pe viitorii sai subordonati , pentru care punctualitatea nu este un atribuit forte. Potrivit responsabilului cu comunicarea de la cabinetul sau, Ciprian Florescu, ieri a facut cunostinta cu noii colegi, impreuna cu care va pune pe hirtie prioritatile mandatului sau. Florescu spune ca intr-o saptamina aceste prioritati vor fi facute publice.

Vladescu il asteapta pe Popescu

O figura aparte a facut-o Sebastian Vladescu. Numit in functia de ministru al Finantelor, acesta nu s-a prezentat la birou, intrucit Ionut Popescu , vechiul titular, se afla in concediu. Predarea stafetei se va face probabil la sfirsitul acestei saptamini.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea