Social

# imunitate colectiva #coronavirus #seychelles

Prima tara din lume care atinge imunitatea colectiva impotriva Covid-19

 

Prima tara din lume care va atinge imunitatea colectiva la mijlocul lunii martie, potrivit oficialilor locali, este Seychelles.

Oficialii din Seychelles sustin ca imunitatea colectiva se atinge cand suficient de multi oameni au imunitate, fie de la vaccinare, fie de infectii anterioare, pentru a opri raspandirea necontrolata a virusului. Asta inseamna ca virusul nu mai sare cu usurinta de la persoana la persoana, ajutand la protejarea celor care sunt inca vulnerabili.

Presedintele Wavel Ramkalawan a declarat ca pana la mijlocul lunii martie, natiunea insulara va vaccina 70.000 de persoane sau 70% din populatia sa. "Am lansat programul de vaccinare in ianuarie, iar acum peste 44% dintre locuitori au fost vaccinati cu a doua doza a vaccinul chinezesc Sinopharm. Pe de alta parte, administram si vaccinul AstraZeneca. In principiu, la jumatatea lui martie urmeaza sa atingem imunitatea colectiva, iar tara noatra va putea sa se deschida din nou turismului", a declarat presedintele tarii, potrivit ziare.com.

Momentan, Seychelels permite accesul neconditionat al strainilor care au fost vaccinati.

De la inceputul pandemiei si pana acum Seychelles a inregistrat 2.849 de cazuri COVID-19 si 11 decese, potrivit worldometers.info.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea