Social

#barack obama #emigranti #politica imigranti #imigrare SUA

Prima reforma a imigratiei, adoptata in SUA intr-un sfert de secol

Senatul american a adoptat, joi, cu majoritate, prima reforma a imigratiei intr-un sfert de secol in Statele Unite ale Americii, care va ajuta la reglementarea a milioane de imigranti ilegali, cei mai multi mexicani.

Yes we can!", asta au strigat tinerii militanti proimigratie aflati in tribune, dupa ce a fost facut anuntul adoptarii reformei, cu 68 de voturi "pentru" si 32 "impotriva".

Presedintele SUA, Barack Obama, a declarat ca sustine acest plan, care a fost de fapt o promisiune facuta cu foarte mult timp in urma, insa care a fost blocata foarte mult timp la Washington.

Aceasta reforma, un text lung de 1.000 de pagini, va duce la clarificarea situatiei cetateniei a aproximativ 11,5 milioane de persoane.

"Nu avem oare in noi puterea de a scoate din umbra cele 11 milioane de persoane, care sunt astazi exploatate si nu beneficiaza de protectiile legate de cetatenie?", a declarat republicanul John McCain, unul dintre arhitectii legii.

Sursa foto: stireazilei.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea