Social

#proteza #proteza brat #proteza mana #Deka Arm

Prima proteza de brat care "simte" ca o mana a devenit realitate!

Institutia americana FDA (Administratia Alimentelor si a Medicamentelor) a aprobat vineri producerea si comercializarea unei proteze pentru membrele superioare, care functioneaza pe baza semnalelor transmise de catre muschi, exact ca o mana reala.

Proteza se numeste Deka Arm, dar este cunoscuta si sub denumirea informala de Luke Arm, datorita asemanarii sale cu proteza personajului Luke Skywalker din "Razboiul Stelelor". Aceasta este controlata prin electromiograma, intrucat electrozii sai sunt direct conectati la muschii din bratul purtatorului.

"Sistemul Deka Arm le permite utilizatorilor sa realizeze mai multe miscari decat cu o proteza obisnuita, iar acestea sunt si mai naturale", a declarat Christy Foreman, directorul Biroului de Evaluare a Aparatelor din cadrul FDA.

Electrozii Deka Arm transmit sunt direct atasati de muschi si transmit semnale printr-un procesor incorporat in proteza, care le interpreteaza si le transforma in aproximativ 10 tipuri diferite de miscari.

Proteza este destinata celor care si-au pierdut membrele superioare, insa in momentul de fata nu este inca utilizabila pentru cei care si-au pierdut bratele de la umeri sau coate.

Sursa foto: darpa.mil

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea