Social

#locuinta #romania #curent electric #panouri solare #casa verde #casa energie electrica #casa prispa

Prima locuinta din Romania care produce curent electric

Un grup de studenti romani a construit, la mariginea unei paduri din comuna Margineni, "Casa Prispa", prima locuinta din Romania care produce curent electric.

Casa a fost vanduta la licitatie in august 2012 cu pretul de 45.000 de euro. "Casa Prispa" poate produce o cantitate atat de mare de energie electrica, incat nu o poate consuma in totalitate. Ea nu are nevoie de nicio sursa de energie electrica sau combustibil, deoarece se alimenteaza strict de la sistemul de panouri solare si fotovoltaice construite pe acoperis.

"Casa Prispa" este perfecta pentru locuit, are 90 m patrati, 60 m patrati la parter si 30 m patrati la mansarada, si a fost montata in doar 30 de zile de o echipa formata din 50 de studenti.

Pe acoperis sunt montate 32 de panouri fotovoltaice si poate produce in conditii optine 8 kWh, energie mai mult decat suficienta pentru a alimenta toata aparatura electrocasnica.

De asemenea, aceasta casa poate aduce o economie anuala de 1.700 de euro, deoarece ea poate produce anual 9.501 kWh, iar necesarul propriu de consum este de 7.508 kWh.

"Casa Prispa" nu va poate fi construita deocamdata in serie, deoarece echipa de arhitecti este structurata sub forma de ONG. Pretul unei astfel de constructii ar ajunge insa la 70.000-90.000 de euro.

Sursa foto: imobiliare.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea