Social

Prima Doamna a Americii ii incurajeaza pe elevii romani

Elevii bucuresteni, fata in fata cu Prima Doamna a Americii. Acest lucru s-a intamplat astazi, in ultima zi a Summit-ului NATO de la Bucuresti, cand Laura Bush s-a intalnit cu cativa liceeni din Capitala la Biblioteca Centrala Universitara .

Prima Doamna i-a urmarit cu atentie pe elevii de liceu care, vizibil emotionati, si-au prezentat proiectele de voluntariatsi i-a indemnat pe acestia sa acorde mai multa importanta activitatilor extra scolare si sa faca mai multa miscare fizica .

Tinerii romani au discutat cu Laura Bush si i-au povestit acesteia despre ideile lor despre campaniile de strangere de fonduri pentru saraci, viata femeilor de etnie roma, protejarea mediului si mancatul sanatos.

La randul ei sotia presedintelui american li s-a confesat elevilor cu care a dat mana spunandu-le ca locul in care s-au intalnit i-a amintit de copilarie, atuncai cand petrecea mult timp in biblioteca citind dar si de vremea cand lucra ca bibliotecara. Prima Doamna a mai spus ca a lucrat si ca profesoara si s-a implicat in numeroase activitati de voluntariat, indemnandu-i pe elevi sa se implice cat mai mult in activitati de voluntariat. Ea le-a mai spus ca in Statele Unite experienta extra curriculara conteaza foarte mult la inscrierea la facultate.

La intalnire au participat cinci echipe de elevi venite de la liceele “Tomis” din Constanta, “Fratii Buzesti” din Craiova, “Ferdinand I” din Bacau si “Constantin Brancoveanu” din Bucuresti, care i-au prezentat sotiei presedintelui american proiectele lor de voluntariat.

Discutia despre proiectele elevilor a continuat si cu ministrul educatiei, Cristian Adomnitei, pe care Prima Doamna l-a intrebat daca in Romania sunt probleme cu abandonul scolar, explicand ca Statele Unite se confrunta cu o rata ridicata de abandon scolar .

La finalul intalnirii de o ora, atat Laura Bush, cat si elevii s-au declarat foarte emotionati de aceasta intalnire, tinerii spunand ca sotia presedintentul american i-a facut sa spere ca vor putea pleca cu burse de studiu in SUA.

Aceasta a fost ultima intalnire de pe agenda Laurei Bush. Ieri, ea s-a adresat tinerilor atlantisti intr-o conferinta de presa si a facut un apel catre studentii Universitatii din Kabul, subliniind rolul femeii si al educatiei pentru un viitor stabil si democratic. Apoi a vizitat Muzeul Satului , alaturi de celelalte doamne, sotii ale oficialilor din delegatiile care participa la summit.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea