Social

#progamul prima casa #prima casa #Noua Casa #schimbari prima casa

"Prima casa" se transforma in "Noua casa". Iata noile schimbari

Guvernul intentioneaza sa schimbe din nou regulile programului "Prima casa". Acesta se va transforma in curand in "Noua casa" si va veni cu schimbari majore in ceea ce priveste accesarea creditelor. Specialistii spun ca noile reguli sunt insa in favoarea dezvoltatorilor imobiliari, care au ramas cu foarte multe apartamente nevandute.

Astfel, prin programul "Noua casa" se vor putea achizitiona doar apartamente noi. Asadar, majoritatea celor care contracteaza un astfel de credit vor fi nevoiti sa isi cumpere apartamente la marginea oraselor, unde terenurile au fost mai ieftine.

Pretul noilor locuinte va incepe de asemenea sa creasca odata ce va intra in vigoare programul "Noua casa".

In 2013, valoarea medie a creditelor oferite prin "Prima casa" a fost de 37.000 de euro. Anul acesta, plafonul de garantii se ridica la doua miliarde de lei, iar creditele se fac doar in moneda nationala. Suma maxima a creditului garantat de stat in 2013 a fost de 60.000 de euro, pentru o locuinta veche, 70.000 de euro pentru o locuinta noua si 75.000 de euro pentru o casa.

Sursa foto: casa-construct.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea