Social

#prima casa #credit prima casa #credit lei #credit euro

Prima Casa, doar in lei: locuintele accesate vor fi mai modeste

Intreruperea sustinerii creditelor in euro pentru Programul Prima Casa va determina accesarea de credite mai mici in lei si, implicit, achizitionarea de locuinte cu 25-30% mai modeste.

Conform Capital.ro, sistarea acordarii de credite in euro in cadrul programului guvernamental Prima Casa va determina migrarea catre locuinte mai ieftine si mai modeste.

Astfel, daca pana in prezent creditele accesate aveau o valoare medie de 39.000 de euro - o suma suficient de mare pentru a permite achizitionarea unui apartament nou cu 2 camere -, odata cu posibilitatea de a accesa doar credite in lei, valoarea imprumuturilor va scadea cu circa 25%, determinand si orientarea cumparatorilor catre locuinte vechi, cu mai putine camere (garsoniere).

La sfarsitul lunii iulie, Guvernul a suplimentat fondurile pentru Programul Prima Casa cu 1 miliard de lei. Suplimentarea vizeaza insa doar finantarile in lei.

Sursa foto: lerablog.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea