Social

#blocuri #apartamente noi #preturi imobliare

Preturile apartamentelor noi scad cu pana la 30%

Dupa ce, in anul 2008 , s-au finalizat in Bucuresti un numar dublu de proiecte rezidentiale fata de 2007, criza financiara a scazut resursele potentialilor cumparatori. Dezvoltatorii sunt nevoiti sa scada preturile apartamentelor, sau le scot la inchiriat din lipsa de clienti.

In Bucuresti si in Ilfov, s-au finalizat in 2008 3.750 de unitati locative in ansambluri rezidentiale, dintre care 95% sunt apartamente, se arata in raportul de piata pentru anul 2008 realizat de CB Richard Ellis-Eurisko.

Unele ansambluri rezidentiale in curs de constructie se vor afla in imposibilitate de finalizare in 2009. "S-au anulat multe rezervari si antecontracte incheiate pentru vanzarea locuintelor, deoarece persoanele respective nu mai sunt eligibile pentru contractarea unui credit ipotecar ; aceste unitati locative se vor regasi probabil in 2009 pe piata spatiilor rezidentiale destinate inchirierii", se arata in studiul citat de in zone foarte bune, preturile de vanzare ale apartamentelor au inregistrat o scadere de pana la 30% comparativ cu anul 2007.

Realizatorii raporturul cred ca piata imobiliara se va revitaliza abia la sfarsitul lui 2009 sau inceputul lui 2010. Pana atunci probabil ca nu se va mai realiza nici un proiect imobiliar mare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea