Social

#oua # scumpire oua #preturi oua

Pretul la oua va scadea in saptamanile urmatoare

Stelian Fuia, ministrul Agriculturii, este de parere pretul la oua va scade in urmatoarele saptamani.  El a explicat ca majorarea preturilor din ultima perioada a fost generata de conditiile meteo si de problemele din cauza noilor norme de ingrijire a pasarilor.

"Pretul la producator nu s-a schimbat la oua. Saptamana trecuta s-au livrat de la producatori 1,2 miliarde de oua. Cresterea pretului pe piata este o conjunctura momentana, cauzata si de situatia meteo din ultimul timp, si probabil ca cei care fac comert si stiu ca, daca nu mai vin oua din import acum, ca este mai greu pentru ca s-au impus noi norme de bunastare la pasarile ouatoare, ca nu mai este o oferta asa de mare pe piata, probabil ca au crescut pretul", a declarat ministrul.

"Supermarketurile ajung uneori la marje de profit de 40% in cazul produselor alimentare, ca si in cazul oualor, probabil, mai mult decat castiga producatorul. Un ou este acum 35 de bani la producator, iar pe piata este 1,1 lei. Diferenta este o marja pe care si-o impart diferiti participanti la lantul de livrare pe piata. Eu totusi sper ca, in saptamanile urmatoare, pretul la oua va scadea si piata se va regla", a adaugat Fuia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea