Social

#energie #gaze naturale # pret gaze naturale # reglementare in energie

Pretul gazelor naturale creste pentru consumatorii industriali

Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie a anuntat ca pretul gazelor naturale pentru consumatorii industriali va creste cu 8% de la 1 octombrie.

In ceea ce priveste tariful practicat pentru populatie si producatorii de energie termica , acesta va ramane nemodificat.

Oficialii ANRE sustin ca modificarea pretului gazelor pentru companii se datoreaza cresterii pretului gazului din import la 495 dolari mia de metri cubi, de la 460 de dolari/mmc cat era in iulie, si majorarii consumului in lunile octombrie-decembrie fata de perioada iulie-septembrie, ceea ce implica asigurarea necesarului de consum cu gaze din import sau din depozitele de inmagazinare subterna.

ANRE a motivat cresterea pretului gazelor si prin modificarea structurilor amestecului de gaze care intra in componenta costului unitar al gazului pentru trimestrul IV. Amestecul de gaze pentru companii va contine 70% gaz din productia interna si 30% gaz provenit din import.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea