Social

Pretul biletelor si abonamentelor RATB ar putea fi majorat

Un abonament de transport in comun, in Capitala, nenominal ar putea costa 80 de lei, in timp ce unul nominal va costa 50 de lei. Biletul se va scumpi de asemenea cu 20 de bani. Suprataxa, pentru cei prinsi fara bilet in autobuz s-ar putea mari si ea cu 10 lei. Astfel amenda platita pe loc va fi de 50 de lei. Aceste prevederi sunt incluse intr-un proiect de hotarare al Primariei Bucuresti, supus dezbaterii publice. Cei care nu doresc sa isi ofere datele personale din buletin, pentru abonarea la serviciile de transport in comun, in viitor nu vor mai fi obligati sa o faca. In urma recomandarii Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal si a sesizarilor facute de calatori, Regia Autonoma Transport Bucuresti (RATB) propune stabilirea, in paralel cu titlurile comercializate in prezent, a unui abonament lunar nenominal (o linie, doua linii si general). Preturile propuse de RATB sunt: Abonament lunar nenominal pentru o singura linie- 40 de lei Abonament lunar nenominal pentru doua linii - 50 de lei Abonament lunar nenominal pentru toate liniile - 80 de lei In proiectul de hotarare mai sus amintit sunt mentionate si scumpiri ale tarifelor la transportul din Bucuresti. Astfel, potrivit documentului “ Regia Autonoma de Transport Bucuresti a inregistrat cresteri peste estimarile cuprinse in bugetele de venituri si cheltuieli elaborate”. De aceea, daca proiectul de act normativ este aprobat, preturile RATB vor fi urmatoarele: Un bilet - 1, 3 lei Abonament lunar nominal pentru o singura linie- 30 de lei Abonament lunar nominal pentru doua linii - 35 de lei Abonament lunar nenominal pentru toate liniile -50 de lei Abonament pentru o zi, nenominal, pentru toate liniile - 8 lei Abonament de o saptamana, nominal, pentru toate liniile - 17 lei Abonament de doua saptamani, nominal, pentru toate liniile - 25 lei Suprataxa, pentru cei prinsi fara bilet in autobuz s-ar putea mari si ea cu 10 lei. Astfel amenda platita pe loc va fi de 50 de lei. Potrivit proiectului de hotarare, Regia estimeaza ca sporul lunar de incasari obtinut in urma aplicarii tarifelor propuse este de 3.040,17 mii lei (inclusiv TVA 19%), reprezentand un indice mediu de crestere de 120,97%. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro
loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Cat de mult iti folosesti puterea de cumparator?

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Cum iti gasesti un job pe timp de criza?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.