Social

#carburanti #benzina #scumpire

Pretul benzinei continua sa creasca. Depaseste 6 lei pe litru?

Scumpirea carburantilor continua, iar cele mai scumpe sortimente de benzina ar putea avea in curand un pret mai mare de 6 lei pe litru.

Petrom, cel mai important distribuitor de carburanti din Romania, a majorat din nou pretul carburantilor, invocand  "cresterea nivelului accizelor prin eliminarea facilitatilor pentru promovarea utilizarii biocarburantilor".

Benzina premium fara plumb costa acum 5 lei si 7 bani in benzinariile Petrom, in timp ce benzina OMV Carrera 100 costa 5 lei si 87 de bani. Motorina poate fi cumparata cu preturi intre 5 lei si 6 bani pe litru si 5 lei si 54 de bani pe litru.

"Pana la aceasta data, produsele cu continut de biomasa beneficiau de o acciza redusa. Prevederile legale privind aplicarea accizei reduse pentru produsele energetice care contin in volum produse obtinute din biomasa au fost abrogate incepand de astazi (1 martie)", au explicat oficialii companiei, citati de Gandul.info.

Pe bursele internationale de marfuri, pretul barilului de petrol creste in continuare. Miercuri, barilul de petrol se vindea la un pret de 116 dolari.

Constantin Tampiza, reprezentantul presedinteului LukOil Moscova in Romania, avertizeaza ca, daca barilul va depasi pretul de 150 de dolari, pretul la pompa ar putea creste cu pana la 30%, ajungand la circa 7 lei pe litru.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea