Social

#legea unica a salarizarii #salariu #bugetar #cel mai mare salariu #grila #sindicat #guvern

Presedintele, sefii Camerelor Parlamentului si presedintele ICCJ, cele mai mari salarii din legea unica de salarizare

Legea unica de salarizare , din nou in discutii la Ministerul muncii. Comisia speciala insarcinata cu definitivarea documentului a decis astazi pozitiile finale in functie de care se va face salarizarea bugetarilor. Potrivit acestora, Presedintele Romaniei va ocupa nivelul 15 de salarizare, cel mai inalt din grila de remunerare a bugetarilor din Romania, impreuna cu presedintii celor doua Camere si cea mai inalta functie din sistemul judecatoresc iar proportia dintre cel mai mic si cel mai mare salariu din sistemul bugetar ar urma sa fie de 1 la 15.

Secretarul de stat in Ministerul Muncii, Valentin Mocanu a declarat ca s-a definitivat modul in care va arata grila de salarizare si intervalul dintre cele trei niveluri de referinta. “Urmeaza a fi populate cu restul functiilor din sistemul bugetar, urmand ca aceasta activitate sa fie incheiata pana la sfarsitul lunii mai, astfel incat sa publicam pe site grila de salarizare a angajatilor din sistemul public", a precizat Mocanu pentru Realitatea TV.

Oficialul a adaugat ca impreuna cu sindicalistii din educatie s-a stabilit ca profesorul de gradul II de liceu cu o vechime de pana in 10 ani sa fie trecut pe acelasi nivel de salarizare cu locotenentul cu studii superioare, grefierul cu studii superioare si tehnicianul seminarist, urmand ca functia de profesor cu gradul I de liceu cu o vechime de pana in 10 ani sa ocupe o pozitie superioara in grila de salarizare.

Prin noua lege, primul ministru va fi trecut in aceeasi grila de salarizare "intre coeficientii 11 si 15, alaturi de magistrati si demnitari
, iar prima pozitie in grila va fi ocupata de cei platiti cu salariul minim pe economie", dupa cum a declarat Valentin Mocanu. Un aspect important in legatura cu noua grila este acela ca salariile mai mari decat cele prevazute la pozitia a 15-a nu vor mai creste pana cand nu vor fi ajunse din urma de cele din grila de salarizare.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea