Social

# masuri de urgenta #coronavirus #klaus iohannis #stare de urgenta #romania

Presedintele Klaus Iohannis: "Starea de urgenta pe teritoriul Romaniei pentru 30 de zile" VIDEO

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a decretat stare de urgenta pe intreg teritorul romaniei pentru urmatoarele 30 de zile, sustinand ca vom trece cu bine peste aceasta perioada numai daca luam masuri severe!

"Vom trece cu bine prin aceasta grea incercare daca vom lua masuri severe. Incepand de astazi se instituie starea de urgenta pe intreg teritoriul Romaniei pentru o perioada de 30 de zile", a declarat Iohannis.

"Pandemia nu poate fi stopata decat prin masuri exceptionale. Oricat de greu ar fi sa ne adaptam acestor limitari, aceasta e singura cale prin care salvam vietile celor dragi noua. E extrem de important ca oamenii sa fie corect informati. ", a adaugat acesta.

In toata aceasta perioada, potrivit informatiilor oferite de Klaus Iohannis scolile vor ramane inchise. De asemenea, persoanele care pot lucra de acasa in aceasta perioada, sunt rugate sa o faca.

De asemenea, acesta a declarat ca in aceasta perioada se pot plafona preturile la medicamente, servicii de utilitate publica, gaze, carburanti, electricitate, in limita pretului mediu din ultimele trei luni, dar si la alimente.

Acesta a mai specificat ca "serviciile medicale pentru tratarea cazurile de coronavirus se acorda tuturor persoanelor aflate pe teritoriul Romaniei si se sustin din buget".

"Starea de urgenta permite autoritatilor sa adopte gradual sau rapid masuri precum inchiderea punctelor de trecere a frontierei, inchiderea restaurantelor. Poate fi interzisa gradual circulatia rutiera, aeriana, maritima, daca se impune. Ca masura cu aplicabilitate graduala, insemnand numai cand e necesar", a mai declarat Iohannis.

"Natiunea noastra trece prin momente dificile. Dar suntem romani, popor supus de istorie unor momente cumplite. Le-am depasit pe toate cu bine. Azi nu suntem singuri. O criza globala necesita solutii globale. Efortul intenational e urias, ne coordonam cu partenerii din UE. ", a mai precizat Presedintele Romaniei.

Poti urmari intreaga declaratie aici:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea