Social

#submarin #rus #nerpa #presa #raport #oficial

Presa rusa nu crede explicatiile oficiale privitoare la submarinul Nerpa

Potrivit mai multor ziare ruse, raportul intocmit de autoritati in privinta accidentului care a avut loc la bordul submarinului rus Nerpa nu este credibil.

Potrivit raportului oficial, accidentul avut loc la bordul submarinului nuclear a avut drept cauza o eroare umana, unul din membri echipajului declansand sistemul antiincendiu.

Accidentul a fost soldat cu 20 de morti , 17 membri ai echipajului si trei civili intoxicandu-se cu freon emis in urma declansarii sistemului antiincendiu, relateaza AFP.

Publicatiile ruse titrau vineri ca exista indoieli cu privire la felul in care a fost intocmit raportul oficial privitor la evenimentele petrecut la bordul submarinului. Potrivit raportului, un membru al echipajului ar fi declansat sistemul antiincendiu fara aprobare si fara niciun motiv, si si-ar fi recunoscut deja eroarea. Potrivit cotidianului Izvestia, nu se stie daca respectivul ar fi pornit sistemul din lipsa de cunosctinte, intentie rea, sau daca s-a decis ca el va fi tapul ispasitor pentru evenimentele respective. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea