Social

Presa portugheza despre FC Porto

Presa portugheza a salutat, joi, cistigarea trofeului Ligii Campionilor de catre echipa FC Porto , care a invins, in finala competitiei, cu scorul de 3-0, formatia AS Monaco.

"Cupa este a noastra" (A Bola), "Ziua Portugaliei" (Record) sau "Campionii Europei" (O Jogo) sint citeva din titlurile de prima pagina ale publicatiilor portugheze.
"A Bola" noteaza ca pe linga faptul ca este cea mai buna echipa din Portugalia, FC Porto a devenit si cea mai buna echipa din Europa. "Liga Campionilor in acest sezon, Cupa UEFA anul trecut, ce mai poate urma? FC Porto este cea mai buna echipa din Europa in acest inceput de mileniu, unde marile victorii fac parte dintr-un imens spectacol multimedia, cu dimensiuni universale", scrie "A Bola".

Potrivit sursei citate, FC Porto a adus bucurie tuturor portughezilor, indiferent in cel colt al lumii s-ar afla. "FC Porto merita sa fie respectata pentru toate aceste victorii, dar si pentru lectia de viata. O echipa care s-a construit cu umilinta celor care nu sint milionari , o echipa care nu si-a spus niciodata galactica. La Porto exista uneori momentele de geniu ale lui Deco, insa, in rest, este o echipa care munceste mult si care sufera cind este invinsa. Poate, de aceea, victoria reprezinta un tub de oxigen pentru fotbalul mondial dominat de bani. Germania este un talisman pentru FC Porto", noteaza "A Bola".

In articolul intitulat "Sarutul sfint" publicatia citata mentioneaza ca nici macar antrenorul Jose Mourinho nu a rezistat tentatiei de a saruta trofeul Ligii Campionilor. "Mourinho a coborit discret la vestiar, iar apoi a revenit pur si simplu pe un teren pregatit pentru marea sarbatoare", scrie "A Bola".

"Imposibil, improbabil, dar magnific", scrie "O Jogo". "FC Porto este campioana Europei la un an dupa ce a cistigat Cupa UEFA. La inceputul aventurii in Liga Campionilor credeam ca acest lucru este imposibil. Dupa eliminarea lui Manchester, acest lucru a devenit putin probabil, insa apoi a avansat si s-a terminat asa cum s-a vazut, magnific, la fel ca si pe stadionul Prater, in urma cu 17 ani. FC Porto a crescut datorita unui antrenor extraordinar. Jocul a fost simplu? Nu cred. Emotiv? Da, in unele moment, cind AS Monaco se apropia de poarta noastra. A fost concludent? Fara nici o indoiala", scrie "O Jogo".

Sursa citata subliniaza ca FC Porto a avut o mai buna posesie a mingii, a facut mai multe recuperari si a reusit sa marcheze trei goluri.

Intr-un articol intitulat "Lumea este la picioarele noastre" se arata ca intreaga Portugalie a sarbatorit si va sarbatori cistigarea titlului. "Liga Campionilor este a noastra. Nu se poate sa fi visat, pentru ca nu am dormit. Am inceput sa speram cind Carlos Alberto a marcat primul gol, sa respiram cind Deco a reusit al doilea gol si sa ne linistim cind Alenicev l-a marcat pe al treilea. Iar la final am sarbatorit si am urlat de bucurie cind Jorge Costa, impreuna cu Vitor Baia, a ridicat trofeul si cind jucatorii au facut turul de onoare pe Arena AufShalke. Si vom mai sarbatori cind jucatorii vor ajunge in Portugalia, avind in bagaje Liga Campionilor si apoi vom sti ca nu trebuie sa fim mici si sa ne comportam bine, pentru ca putem fi uriasi. Aceasta este o lectie care trebuie invatata inainte de Euro-2004. Probabil ca aceasta a fost si o petrecere de adio. Jose Mourinho va pleca, probabil ca si altii vor pleca, insa toti, fara excepte, merita sa fie sarbatoriti , pentru ce au oferit fotbalului portughez. Multumim. Mereu ne vom aminti de voi", scrie "O Jogo".

"Galacticii sintem noi" noteaza "Record". "Dupa ce au cistigat Liga Campionilor, jucatorii au fost in zona mixta. Benny Mc Carthy a spus: «Dupa toate acestea si noi ne simtim galactici». Apoi a vorbit Mourinho. Era un om mai linistit fata de cel care a fost in timpul meciului, mai ales dupa ce Deco a marcat al doilea gol, atunci cind s-a dus spre un loc de linga banca de rezerve unde stia ca este sotia sa si fiii sai", scrie "Record".

Cistigarea trofeului a fost sarbatorita de toti jucatorii, impreuna cu membrii conducerii clubului. Doar Mourinho a preferat sa petreaca acest moment in compania sotiei si a fiilor sai.

Premierul portughez Jose Manuel Durao Barroso, care a asitat la finala, a adresat felicitari componentilor echipei FC Porto. "Am crezut tot timpul ca FC Porto poate cistiga, am fost foarte increzator. Porto a fost superioara, a meritat victoria si este un lucru bun pentru Portugalia inainte de Euro-2004", a declarat seful Guvernului portughez, care si-a aminat o vizita in Mexic pentru a fi prezent la finala L.C.

Mii de suporteri ai lui FC Porto au sarbatorit victoria echipei lor favorite incentrul orasului portughez. "Noi sintem mici si saraci, dar in aceasta seara am fost mari", a declarat un suporter, in timp ce altii cintau: "We are the champions".

Un tinar suporter afirma ca nu se va duce joi la serviciu. "L-am anuntat deja pe patronul meu ca daca Porto va cistiga, atunci imi voi lua o zi libera ", a spus el. Cistigarea trofeului de catre FC Porto a fost sarbatorita in intreaga Portugalie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea