Social

Presa engleza: totul pentru Rooney, "copilul Rege"

Mai mult decat calificarea Angliei pentru sferturile de finala ale Campionatului European de fotbal inseamna performanta atacantului nationalei Albionului Wayne Rooney, copilul teribil 18 ani al turneului final, cel mai bun marcator al competitiei, care monopolizeaza elogiile din presa britanica de marti, relateaza AFP.

La o zi dupa victoria 4-2 selectionatei engleze in fata Croatiei, noul idol al publicului este mai mult ca niciodata in centrul atentiei tabloidelor britanice care se intrec in jocuri de cuvinte de genul "Roo", de la numele sau, "Heroo" sau "Euroo", de exemplu.

"Daily Mail" prefera insa un ton mai solemn si il saluta pe "copilul Rege".

"A-l urmari pe Rooney a fost din nou o incantare. Ar fi fost greu sa pleci de pe stadion fara sentimentul de a fi asistat la aparitia unuia dintre cele mai mari destine", remarca "The Guardian".

"The Times" atribuie adolescentului, "revelatia internationala a Euro-2004", tot meritul pentru salvarea selectionatei de la o infrangere in fata Croatiei si implicit de la o eliminare prematura de la turneul european.

"La 18 ani, el este inspirat, natural si aparent imbatabil, remarca editorialistul sportiv al cotidianului. El este puternic si impunator, dar ceea ce frapeaza cel mai tare la el, este ca lui nu-i este frica. El se joaca cu fotbalisti de reputatie mondiala ca si cum ar fi niste colegi in curtea unei scoli".

"Wayne Rooney a demonstrat ca tot ceea ce atinge transforma in aur", se felicita "Daily Express".


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea