Social

Preotii raman la mana CNSAS

Legea de aprobare a OUG 24/2008 privind CNSAS a fost adoptata tacit, ieri, de Camera Deputatilor, in forma initiala, fara modificarile aduse de Comisia juridica , deoarece in plen nu a intrunit voturile necesare, iar termenul de adoptare a expirat.

Adoptarea tacita a fost generata de absenteismul deputatilor, in momentul votului aflandu-se in sala doar 182 de deputati. Dintre acestia, au votat favorabil 163, 19 „impotriva“, in timp ce numarul minim de voturi este de 165. Termenul de aprobare tacita a expirat marti. Camera Deputatilor a fost prima camera sesizata, Senatul urmand a fi camera decizionala.

Deputatii din Comisia juridica au modificat textul initial al proiectului de lege, introducand o serie de amendamente, printre care cel al deputatului PSD Eugen Nicolicea , care prevedea ca ierarhii si sefii cultelor religioase recunoscute de lege, pana la nivel de preot inclusiv, precum si asimilatii lor de la parohiile din tara si din strainatate sa fie exceptati de la verificarile operate de CNSAS, in baza dreptului de acces la informatii de interes public .

Motivand depunerea amendamentului, Eugen Nicolicea a subliniat ca, in opinia sa, cultele religioase reprezinta singura categorie oprimata in mod sistematic de catre regimul comunist .

Continuarea in Gardianul


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea